| Komisyon Adı | : | (10/4004,4005,4006,4007,4008,4009) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 03 .06.2026 |
BAŞKAN YUSUF BEYAZIT - Değerli katılımcılar, hepiniz hoş geldiniz.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta oKullarda Meydana Gelen Olaylar İle Çocukların Dijital Ortamlarda Karşılaştıkları Riskler ve Olumsuz Etkilerin Tüm Yönleriyle Ele Alınarak Araştırılması, Çözüm Önerileri Geliştirilmesi Ve Benzer Olayların Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun 4'üncü toplantısı için bir aradayız.
Toplantı yeter sayımız vardır, toplantımızı açıyorum.
Öncelikle, hepinizin geçmiş bayramınızı bir kez daha tebrik ediyor, bayramların sizlere, ailenize ve ülkemize sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.
Değerli katılımcılar, bayramdan sonra gerçekleştirdiğimiz bu ilk toplantımızda, gündemimizde bulunan konuları değerlendirmek ve çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmek üzere bir araya geldik. Katılımlarınız için teşekkür ediyor, toplantılarımızın verimli ve hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.
Gündem maddelerine geçirirken, özellikle geçen toplantılarımızda Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Profesör Doktor Galip Yüksel ile yine TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hilmi Demir'i dinledik, sunumlarıyla ilgili sorularımızı sorduk.
Bugünkü toplantımızda da değerli hocalarımızı dinlemeye devam edeceğiz. Bu toplantımızda eğitim sosyolojisi, eğitim politikaları, dijital kültür ve dijital toplum, yapay zekâ, öğretmen yetiştirme ve eğitim teknoloji alanlarında çalışmalar yürüten Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihî Temelleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Selman Tunay Kamer'in; yine; eğitim teknolojileri ve e-öğrenme, bilgi güvenliği ve siber güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenmesi, veri madenciliği, bilişim sistemleri ve teknoloji alanlarında çalışmalar yürüten Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Halil İbrahim Bülbül'ün; gazetecilik çalışmaları ve basın, yeni medya ve dijital medya çalışmaları, siber zorbalık ve çevrimiçi riskler, medya okuryazarlığı, toplumsal cinsiyet ve medya, sürdürülebilir habercilik, iletişim teknolojileri ve bilişim alanlarında çalışmalar yürüten Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Emel Şerife Baştürk'ün konumuza ilişkin sunumların dinleyeceğiz.
Kendilerine hoş geldiniz diyorum.
Sunumların ardından, konuya ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizi alarak müzakere etmeye devam edeceğiz.
Değerli milletvekillerimiz, sunumlara başlamadan önce, sizlere daha önce yazılı olarak bildirilen, 4 Haziran Perşembe günü yani yarın 11.00-13.00 saatleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerçekleştireceğimiz çalışma ziyaretini tekrar hatırlatmak isterim. Bahsi geçen inceleme ziyareti için yarın saat 10.30'da TBMM Halkla İlişkiler binası turnikeleri önünden hareket edecek araçlarla çıkacağız ve oradaki incelemelerimize de devam edeceğiz ve yine, bir sonraki hafta cuma, cumartesi, pazar, pazartesi olmak üzere hem Kahramanmaraş'ımızda hem de Şanlıurfa'mızda konuyla ilgili gereken çalışmalarımızı yapıp ilgili şahısların bilgilerine müracaat edeceğiz ve Komisyonumuz çalışmalarını bu şekilde sürdürecektir.
Yine, bu toplantımızda, bundan sonraki toplantılarla ilgili çalışma takviminde sizlerin o anlamda önerilerini de alacağız. Bu konudaki, bu olayla ilgili partnerlerin veya değişik dinlenmesi gereken, ziyaret edilmesi gereken kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'lerin, derneklerin, vakıfların, sendikaların buna benzer görüşmeleriyle ilgili belli çalışmaları da sizlerden isteyeceğim.
Evet, ben görsel basınımıza teşekkür ediyorum ve hemen sunumlardan başlamak üzere çalışmalarımıza başlamak istiyorum. Yazılı basın devam edebilir. Görsel basından da yine dinleyenler de değerlendirebilir, özellikle bir mahzurun olmadığını da ifade etmek isterim.
Evet, şimdi, sözü ben Profesör Doktor Emel Şerife Baştürk'e devrediyorum.
Hocam, buyurun lütfen.