MİLLETVEKİLİNİN İMZASININ BULUNDUĞU MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERGELERİ
Mithat SANCAR
Mardin - HDP
Dönem Taksim/ Esas No Tarihi Önergenin Başlığı ve Özeti
25 10/ 21.08.2015 Mardin Milletvekili Enise Güneyli ve 20 Milletvekilinin, özel güvenlik bölgesi uygulamasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 29.07.2015 Diyarbakır Milletvekili Altan TAN ve 24 Milletvekilinin, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesinde halka uygulanan baskıların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 29.07.2015 Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ve 23 Milletvekilinin, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştiği iddia edilen işkence uygulamalarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 29.07.2015 Diyarbakır Milletvekili Altan TAN ve 24 Milletvekilinin, Ezidilerin ve diğer mültecilerin yaşadığı sorunlar ve insan kaçakçılığı şebekelerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 21.08.2015 Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve 20 Milletvekilinin, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokak çatışmalarındaki sivil kayıpların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 20.08.2015 Muş Milletvekili Ahmet YILDIRIM ve 20 Milletvekilinin, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sokak çatışmalarındaki sivil kayıpların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 29.07.2015 Diyarbakır Milletvekili Altan TAN ve 24 Milletvekilinin, Suruç Devlet Hastanesinin kapasite ve donanım yetersizliklerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 24.07.2015 Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve 23 Milletvekilinin, Suruç'ta gerçekleşen terör saldırısının arkasındaki güçlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 19.08.2015 Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve 31 Milletvekilinin, Tarsus'ta gerçekleşen toplumsal olaylarda yaşananların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 30.07.2015 Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan ve 22 Milletvekilinin, Yeşil Yol Projesinin Doğu Karadeniz'e etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 23.07.2015 Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan ve 23 Milletvekilinin, Suruç'ta gerçekleşen terör saldırısının arkasındaki güçlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 29.07.2015 Diyarbakır Milletvekili Altan TAN ve 24 Milletvekilinin, Halkların Demokratik Partisinin Diyarbakır mitinginde yaşanan patlamaların faillerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 11.08.2015 Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve 23 Milletvekilinin, bir tarihi mekanın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalma iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 04.08.2015 Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ve 23 Milletvekilinin, IŞİD'in Türkiye'deki örgütsel faaliyetlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.
25 10/ 19.08.2015 Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve 31 Milletvekilinin, askerlik görevi sırasında gerçekleşen intihar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.