| Konu: | 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 38 |
| Tarih: | 16.12.2021 |
HÜSEYİN AVNİ AKSOY (Karabük) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu ve Türk milletini saygıyla selamlıyorum.
Geçen yılki bütçe konuşmamda "Memleketi karpuz gibi ortadan ikiye bölmeden, icat çıkarmadan, vatan için, millet için en geçerli yol, kula kulluk etmeden Türk milleti ittifakıdır." demiştim. Bugün ülkemizde kavga, kamplaşma, birbirini düşman ilan edip alt etme siyaseti izlendiği için sözlerimizin hiçbir şekilde ciddiye alınmadığını gördüm. Bu onurlu kürsüden sizlere ve Türk milletine sesleniyorum: Gelin, bu kavgayı bırakıp birlikte memleketimize sahip çıkalım.
Bugün ülkemizin en önemli sorunları: Bir, ulusal güvenlik, sınırlarımız ve terörle mücadele; iki, ekonomi ve hayat pahalılığı; üç, pandemiyle mücadele.
Sayın milletvekilleri, ülkemizdeki terörün gerçek nedeni emperyalistlerin Lozan Anlaşması'nı aşındırmaya çalışmalarıdır. Hedefleri yüzyıl önceki Sevr Anlaşması'yla Osmanlı'ya dayattıkları hayallerdir. Emperyalistler o dönemde fiilen kendi orduları ve Yunanlılarla yaptıklarını bugün teröristlere kol kanat gererek yapmaktadırlar. Geldiğimiz noktada, Trakya'da, Dedeağaç'ta, adalarda, Girit'te, mavi vatanımız Doğu Akdeniz'de ve yavru vatanımız Kıbrıs'ta emperyalistler tetiktedir. Kurtuluş Savaşı'ndaki taşeronların Yunanistan'la birlikte yaptıkları anlaşmalar tesadüf değildir. Emperyalistlerin Suriye ve Irak'ta teröristlerle birlikte yeni devletçikler kurup yeni sınırlar oluşturma hevesleri Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı düşmanca tavırlardır. Diğer yandan, şanlı bayrağımız can Azerbaycan'da Karabağ'a dikilmiştir. Sonuç olarak dört bir yanımızda Sevr heveslileri tekrar harekete geçmiştir. Tam bu noktada, emperyalistlerden dost edinenlerin Vietnam'da, Irak'ta, Suriye'de ve Afganistan'da ne olduysa aynısı olacaktır akıbetleri.
Sayın milletvekilleri, insanlar önce takas sistemiyle, sonra da parayla ticaret yapmışlardır. Bir ülkenin parası değerliyse ekonomisi güçlüdür. Para değersizleşirse ekonomi iyi idare edilemiyor demektir. Türk lirası hepimizindir, millîdir, değer kazanması hepimizin yararınadır. Ekonomimizin ana motorlarını yabancı sermaye girdisi olsun diye emperyalistlere açarken de çok dikkat etmeliyiz. Osmanlı'nın kapitülasyonlarla beş yüz sene uğraştığını unutmamalıyız.
Sayın milletvekilleri, pandemi küresel bir halk sağlığı sorunudur. Geldiğimiz noktada, bir hekim milletvekili olarak -pandemiden kurtuluş için tek çözüm aşıdır- herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bu süreçte hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Pandemiyle hayatları pahasına mücadele eden bütün meslektaşlarıma ve sağlık çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Sağlık hizmeti bir ekip işidir; gelin, ayrım yapmaksızın hepsine emeklerinin karşılığını verelim.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ülkemizin geldiği bu noktada biz, 70 yurtsever arkadaşımızla birlikte Memleket Partisini kurduk. Partimizin en önemli amacı, kamplaşan ülkemizi birleştirmek, barıştırmak ve bu darboğazdan çıkarmaktır. Türkiye'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le problemi olmayan, mezhep ve kimlik üzerinden siyaset yapmayan ve terörün her türlüsüne karşı olan herkesi Memlekete davet ediyorum. Bu karanlıktan çıkış için tünelin sonundaki ışık Memleket Partisidir. Bu onurlu kürsüden sizlere birkaç kez, gelin, kula kulluğu yok edelim... Şimdi, bir kez daha, kula kulluğu yok ederek lütfen kendiniz olunuz diyorum.
Parti liderlerine sesleniyorum: Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve Türkiye'miz için zihinlerinizi temizleyiniz, siyasetteki kavga dilini bırakınız, sevgi, saygı, samimiyet içinde Türk milletini birleştirip barıştırınız. Unutmayınız ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Memleket Partisine göre tek çıkar yol, ne sağdan ne soldan, doğrudan Atatürk'ün yolundan Türk milleti ittifakıdır.
Sözlerimi bitirmeden önce Türk milletine sesleniyorum: İktidar da muhalefet de birbirleriyle kavga etmekten yorulmuş. Gelin, bu yorgunları yokuşa vurmayalım, emekli edip dinlendirelim, barışsınlar, torunlarını sevsinler. Zaten son zamanlarda helallik almaktan bahsediyorlar, önce birbirlerinden, sonra da Türk milletinden helalliklerini alıp memleketi de Memlekete emanet etsinler. Memleket iktidara geliyor, memleket ayağa kalkıyor! "Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket!" diyorum.
Yorgun iktidara sesleniyorum: Burası son durak, yol tamam diyorum. Yorgun muhalefete sesleniyorum: Gitti gitmekte olan diyorum. Türk milletine sesleniyorum: Musalla taşında olan bu iktidarı ve bu muhalefeti nasıl bilirsiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz? Gelin, bu eskileri Allah'ın rahmetiyle gönderelim. Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı.
Türk milletini ve yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.