| Konu: | CHP Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 86 |
| Tarih: | 26.04.2022 |
İYİ PARTİ GRUBU ADINA MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sözlerime başlamadan evvel Pençe-Kilit Harekâtı sırasında teröristler tarafından yapılan alçak saldırı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; UNICEF tarafından yayınlanan yeni analize göre "Acilen önlem alınmazsa düşük ve orta gelirli ülkelerdeki yoksul hanelerde yaşayan çocukların sayısı yüzde 15 artarak 672 milyona ulaşabilir." denilmekte ve maalesef, ülkemizde Türkiye İstatistik Kurumunca 20 Nisan 2022'de yayınlanan İstatistiklerle Çocuk, 2021 Raporu'nda 2020 yılı itibarıyla 7 milyon 378 bin yoksul çocuk olduğu belirtilmiştir. Nüfusu 83 milyon olan ülkemizde yaşayan 7 milyon 378 bin çocuğumuz yoksulluk içinde büyümekte ve bu rakam gün geçtikçe artmaktadır. Lütfen empati yapalım arkadaşlar, rızıkları üç beş müteahhide peşkeş çekiliyorken çocuk yaşlarında yoksulluğa, yokluğa mahkûm bırakıldığı için en temel hakkı olan gıdasını ve eğitimini alamadan büyüyen gençlerimizin varlığı sizin vicdanınızı hiç sızlatmıyor mu? Bizim vicdanımızı sızlatıyor. Onun için projeler üretiyoruz. 2021 Ekim ayında çocuklarla ilgili Rüzgârgülü Projemizi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener açıkladı, projemizi açıklarken de "İktidara geldiğimizde ilk olarak çocuk haklarıyla ilgili bir seferberlik başlatacağız." diyerek konuya olan hassasiyetimizi dile getirdi. Uygulayacağımız Rüzgârgülü Projemizle devlet okullarında okuyan 15,1 milyon çocuğumuza ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği vereceğiz. Rüzgârgülü Projemiz uygulandığında 2 milyon çocuğumuz artık hastalanmayacak, 1 milyon 600 bin vatandaşımız yoksulluktan kurtulacak, eğitimde uluslararası bir başarı yakalanacak, kadın istihdamı artacak, kırsal kalkınma desteklenecek; böylelikle, hem çocuklarımızın karnı doyacak hem de ailelerimiz çocuklarına harçlık veremediği için artık üzülüp dertlenmeyecek. Bizim Rüzgârgülü Projemiz hem büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak hem de çocuklar aç kalmadığı gibi ekonomiye, bütçeye de 144 milyar lira katkı sağlanacaktır. İktidara geldiğimizde hemen yürürlüğe koyacağımız bu projemizle çocuklarla el ele, gönül gönle hep beraber mutlu ve iyi yaşayacağımız günlere kavuşacağız.
Araştırma önergesini desteklediğimizi ifade ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (İYİ Parti ve CHP sıralarından alkışlar)