| Konu: | 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 6'ncı Tur Görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 6 |
| Birleşim: | 35 |
| Tarih: | 11.12.2022 |
AK PARTİ GRUBU ADINA CEMAL ÖZTÜRK (Giresun) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2023 yılı...
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Allah aşkına, her şeyiniz mi yalan! Hep mi yalancı şahitsiniz be!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Yahu, git Allah aşkına!
İLHAMİ ÖZCAN AYGUN (Tekirdağ) - Zeytinyağı gibi çıkacaksınız yukarı, zeytinyağı gibi!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Elitaş, yahu, sabah sabah istediğin gibi gitmemiş olabilir, niye sinirlenip...
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Ya, senin rolün ilk defa bana geldi Özgür. Yirmi yıldır ilk defa senin rolünü yapıyorum, utanıyorum senin yaptığın işten.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sen de az Ceyar değilsin ha, az Ceyar değilsin. Vallahi billahi az Ceyar değil. Parti Dallas gibi ama sen de Ceyar'sın.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, hatip kürsüde, lütfen dinleyelim.
Buyurun.
CEMAL ÖZTÜRK (Devamla) - Başkanım...
BAŞKAN - Baştan alırım, siz merak etmeyin.
Buyurun, devam edin.
CEMAL ÖZTÜRK (Devamla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2023 yılı Sanayi Bakanlığının merkezî yönetim bütçesi üzerinde AK PARTİ Grubu adına söz aldım. Genel Kurulu ve ekranları başında bizi seyreden aziz milletimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.
Bugün Sanayi Bakanlığının yanında, Millî Eğitim Bakanlığımızın da bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlarının bütçesini görüşeceğiz; hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.
Hepimizce malumdur ki Türkiye'nin ekonomik anlamda yüksek gelir grubundaki ülkelerin seviyesine ulaşma hedefi vardır. Bu hedefe ulaşmanın yolu, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma, güçlü, kararlı, dengeli ve planlı sanayi politikalarından geçmektedir. Ülkemizin güçlü ve sürdürülebilir şekilde büyümesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini teşvik etmekte, girişimciliği desteklemekte, bölgelerin potansiyelini artıracak kurumsal projeleri tek tek hayata geçirmektedir. Bir zamanlar, iğneden ipliğe neredeyse her sanayi malını ithal etmekte olan Türkiye, artık dünya ölçeğinde güçlü bir sanayi ülkesidir. Satın alma gücü paritesine göre, Türkiye 2021 yılında dünyanın en büyük 11'inci, Avrupa'nın 4'üncü büyük ekonomisine sahiptir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, yüksek teknolojiye dayalı, rekabetçi, sürdürülebilir, yerli ve millî bir sanayi yapısı oluşturulması misyonuyla, sanayisi güçlü, teknolojisi millî bir Türkiye vizyonu çerçevesinde, ülkemiz için çok kıymetli faaliyetler sürdürdüğünü biliyor ve ülkemizin sanayisini, teknolojisini, rekabet gücünü, refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimiyle ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde, gece gündüz demeden özverili şekilde çalışmakta olduğunu görüyoruz. Bu özverili çalışmalarından dolayı, başta Sayın Bakanımız Mustafa Varank Bey olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum.
Bugün bir ilke şahitlik yaptık, Togg, millî otomobilimiz Meclisimizi teşrif etti. Hepiniz bununla gurur duyuyoruz.(AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar) Bakanım, ben de bu aracın Mecliste kalmasını talep ediyorum. Siz dediniz ki "Araç benim değil." ama eminim Sayın Özel'in talebi de bu, bütün grupların da talebi bu. Bu, tarihe bir not düşmektir. Bu millî Togg'un Mecliste kalmasını arzu ediyorum.
Değerli milletvekilleri, kalkınmanın, bölgesel ve ulusal ölçekli olmak üzere iki boyutu vardır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olan kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idareleri bölgesel kalkınmanın kilit kurumlarıdır. Ajanslar ve idareler eliyle yerelin öne çıkan konularında hem projeler geliştirilmekte hem de yerel paydaşların projeleri desteklenmektedir.
Ben bu bölgesel kalkınma idarelerinden DOKAP'ın Giresun ilinde olmasından dolayı da ayrıca memnuniyetimi ifade etmek istiyorum ve DOKAP kanalıyla şehrimize ve bölgemize yapılan hizmetlerden dolayı Bakanımıza, ekibine, DOKAP Başkanımıza ve onun ekibine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Şehrimizde yapılan organize sanayi bölgeleriyle ilgili de birkaç kelam edip sözlerime son vereceğim. Bugün, Giresun'da 2 tane organize sanayimiz doludur. 3'ücüsünü ve 4'üncüsünü yapmak üzere faaliyetlere başlandı. Espiye ve Tirebolu ilçelerimiz arasında 3'üncü organize sanayi bölgesi ve Görele ilçemizin Çavuşlu beldesinde de 4'üncü organize sanayi bölgemizin temelleri atılmak üzere ancak güney ilçelerimizi de -Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizi de- kapsayacak olan 5'inci organize sanayi bölgesine de ihtiyaç vardır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
CEMAL ÖZTÜRK (Devamla) - Başkanım...
BAŞKAN - Tamamlayalım lütfen.
CEMAL ÖZTÜRK (Devamla) - Tamamlıyorum.
Bu konuda da, 5'inci organize sanayi bölgemizin yapılması konusunda da Giresun'a gerekli katkıyı ve desteği Sayın Bakanımızdan talep ediyorum.
2023 bütçesinin Sanayi Bakanlığımıza, Millî Eğitim Bakanlığımıza, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarına hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)