| Konu: | İYİ Parti Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 6 |
| Birleşim: | 46 |
| Tarih: | 05.01.2023 |
CHP GRUBU ADINA ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Ankara) - Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; İYİ Partinin grup önerisi üzerinde söz aldım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Buradan AK PARTİ'li milletvekili arkadaşlarıma samimi bir soru sormak istiyorum: Bir dahaki dönem, birkaç ay sonra yapılacak seçimlerde iktidar olacağınızı düşünüyor musunuz?
SALİM ÇİVİTCİOĞLU (Çankırı) - Siz düşünüyor musunuz?
ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Devamla) - Evet, iktidar olacağınızı düşünüyor musunuz? Samimi cevap bekliyorum, hiç kimseden tık yok; zaten üç beş kişi. İktidar olacağınızı düşünüyor musunuz arkadaşlar?
ZİVER ÖZDEMİR (Batman) - Siz hayal kurun.
ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Devamla) - "Siz hayal kurun." diyorsunuz, yeniden iktidar olacağınızı düşünüyorsunuz. Yeniden iktidar olacağınızı düşünüyorsanız, bakın, 2026'da Antalya Havaalanı'nın işletme sözleşmesi bitiyor, geçtiğimiz yıl yeniden bu sözleşmeyi ihale yoluyla aynı firmaya verdiniz; güya iktidar olacaksınız öbür dönem, öyle mi? Buna inanıyorsunuz. Ya da Esenboğa Havaalanı'nın işletme ihalesi 2025 yılında dolacak, siz geçtiğimiz ay yeniden yirmi beş yıllığına ihaleye çıktınız iki buçuk yıl önce. Niye bu telaşınız? Niye telaş içindesiniz? Madem iktidar olmayı düşünüyorsunuz, bir dahaki iktidarınızda zamanı ve süresi gelince aklıselim ve adaletli bir ihaleye çıksaydınız ya! Ne bu telaşınız? Hepimiz telaşınızı biliyoruz, gidiyorsunuz; iktidardan gidiyorsunuz, giderayak da bir telaş içerisinde sizden sonraki iktidarın yapması gereken ihaleyi bugünden alelacele yapıp parayı cebe doldurup har vurup harman savurma derdindesiniz. Vatandaş birkaç ay sonra size "Boşalt kardeşim bu koltukları, boşalt bu makamı; hadi güle güle, artık işgal etme, zarar veriyorsun." diyecek ama siz bu arada bu makamı boşaltırken devlete ait ne var ne yoksa cebe dolduruyorsunuz. Makamda bulunan koltuğu, sandalyeyi, çiçeği, vazoyu alıp yandaşa verip buralara hatta bir çakmak çakıp gitmek derdindesiniz. İktidarın değişeceğini artık herkes görüyor. Bu yüzden kira sözleşmesi dolmuş kiracılarınızı da daha süresi dolmadan çağırıp yirmi beş yıl bu sözleşme süresini uzatıp aslında bir sonraki ev sahibinin tasarrufunda olması gereken paraları bugün, seçim öncesi keyfinizce harcamak dışında başka bir kaygınız yok.
Şimdi, Ulaştırma Bakanı "Niye Esenboğa Havaalanı için bu ihaleyi öne aldınız kardeşim?" dediğimizde demiş ki: "Esenboğa'nın kapasitesini arttırmaya ihtiyaç vardı, öne aldık."
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Devamla) - Tamamlayacağım Başkanım.
BAŞKAN - Tamamlayın lütfen.
ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Devamla) - Diyorum ki... Hani "İhaleyi öne almak zorunda kaldık, kapasite artırımına ihtiyaç var." diyor. Yalan, vallahi de billahi de yalan. Bakın, 2018'de 16 milyon yolcu uçmuş, 2019'da 13 milyon yolcu uçmuş, 2022'de 7 milyon yolcu uçmuş havaalanından ya. Gerçekten açıkça bir yalan.
Değerli AK PARTİ'li arkadaşlar, şunu ifade edeyim: Ağanız züğürt, vallahi de billahi de züğürt; bütün parayı bitirdi, Haraptar köyünü de satışa çıkardı. Buradan hem satışa çıkaranlara hem de satışta alanlara sesleniyorum: Yeni dönemde ağalık düzeniniz bitecek.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Bitecek!
ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Devamla) - Ve halktan aldığınızı tekrar halka vereceğiz. (CHP sıralarından alkışlar) Buradan uyarıyoruz, yarın ağlamayın, sızlanmayın, şimdiden buradan uyarıyoruz.
Genel Kurulu saygıyla selamlarım. (CHP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)