GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Depremden kurtulan işçilerin ve depremde yardıma giden gönüllü işçilerin işten çıkarıldığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:68
Tarih:02.03.2023

ALİ KENANOĞLU (İstanbul) - Sayın Başkan, depremden kurtulan işçiler, emekçiler işlerinden atılmaktadır. İşten çıkarma yasaklandı ama uygulama öyle değil, tıpkı pandemide olduğu gibi.

Ayrıca, deprem bölgesine gönüllü olarak giden işçiler işten atıldı. İnşaat İşçileri Sendikası, deprem bölgesine gönüllü olarak giden 30 Akkuyu Nükleer Santrali işçisinin işten atıldığını duyurdu. İşçiler santralin önünde eyleme başladılar. Maraş merkezli depremin etkilediği Antep'te halk evlere girmeye korkarken işverenler işçileri işe çağırıyor. Birçoğu depremzede olan işçiler barınma sorunu ve işten atılma tehdidiyle karşı karşıya.

Tekfen Holding, Ceyhan'da, depremden on bir gün sonra kalite kontrol mühendisi Cemil Berçin'i işten attı. Evi hasarlı; KYK yurdunda, camide, arkadaşlarının evinde kaldığını söylüyor. "Şimdi öğretmenevindeyim." diyor ve "İşsiz kalmakla karşı karşıyayım." diyor. LC Waikiki'den depremzedelere yardım etmek için deprem bölgesine giden ve haksız yere, darbedilerek tazminatsız işten atılan Serkan Yılmaz'ın da buradan sesi oluyoruz. Depremde insanlar can derdine düşerken depremi fırsata çevirenleri lanetliyoruz.