GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 83'üncü Birleşimin 27'nci Yasama Döneminde kendisinin görev aldığı son birleşim olduğuna, birlikte çalıştığı milletvekillerine ve Başkanlık Divanına teşekkür ettiğine, 5 dönem milletvekilliği yaptığına, vekilliği boyunca verdiği önceliklere ve Burdur halkının teveccühü, destekleriyle yeniden görev yapma arzusunda olduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:83
Tarih:03.04.2023

KÂTİP ÜYE BAYRAM ÖZÇELİK (Burdur) - Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri; millî iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizlerle görev yapmanın güzelliğini ve mutluluğunu yaşadım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Başkanlık Divanında görev yaptığımız bu dönemde, tamamında, Haydar Akar Başkanıma -sizlerin iyi dilekleri gibi- ben de ailesi, akraba ve dostlarıyla beraber sağlıklı, huzurlu ve mutluluklarla dolu nice ömürler dilerim.

5 dönem vekilliğimin yaklaşık on üç yılında 6 Meclis Başkanı ve 21 Meclis Başkan Vekiliyle Divanda çalışma imkânı ve fırsatı buldum. Divanda Genel Kurul çalışmalarında ve Divan arkasında çetin müzakerelerde katkı koymaya çalıştım. Küçük bir vilayette uzun süre siyaset hem zordu hem kolaydı. Birçok kere, arkadaşlar, bunu nasıl başardığımı sordular; uzun mevzu olur ama heyecanla ve severek yapmak işin özü dedim. Burdur; 11 ilçesi, 4 beldesi, 194 köyüyle hemşehrilerimle bütünleştiğim bir şehir oldu. İlini ihmal etmeyen bir vekillik yaptım. Hiçbir hemşehrim "Seçildi, gitti, bir daha gelmedi." diyemedi, diyemez. İki üç haftada, bazen arka arkaya, özellikle Meclisin tatillerinde, yaz aylarında şehrimde ilçe ilçe, köy köy programlar yapma imkânı buldum. Vekilliğim süresince telefonumu gece gündüz hiç kapatmadım, danışmanıma hiç vermedim, hiç yönlendirme yapmadım ve Burdurlu hiçbir hemşehrim -dikkatimden kaçanlar hariç- "Telefonuma bakmadı, telefonuma dönmedi." diyemez.

Vekilliğim boyunca önceliğim şunlar oldu ve bu konuda hiç taviz vermedim:

1) Hasta ve hasta taleplerini hemen karşılama.

2) Garip ve fakir olanların taleplerini sonuçlandırıncaya kadar ilgilenme.

3) Öğrencilerin taleplerini karşılama.

4) Yatırım ve hizmetlerin yakın, sıkı takibi olmuştur.

2001 yılında Kıymetli Cumhurbaşkanımın elinden aldığım Kurucu İl Başkanı yetki belgesiyle aktif siyasete başlamıştım. Önümüzdeki dönemde Rabb'imin inayetiyle, Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimin takdirleriyle, Burdur halkının teveccühü, destekleriyle, devamla, yeniden görev yapma arzusundayım, Cumhurbaşkanımla yeni dönemde bu onuru yaşamak istiyorum. Zira, selefim ve halefi olmakla gurur ve onur duyduğum 1'inci Dönem Mecliste Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi "Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete ram ol/Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol." dizeleri rehberim oldu. Heyecanım var, severek yaptığım milletvekilliğinde çalışma azmimi yine Mehmet Akif'in dizeleriyle ifade etmiş olayım:

"Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak...

Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak.

Dünyada inanmam, hani görsem de gözümle,

İmanı olan kimse gebermez bu ölümle.

Ey dipdiri meyyit! İki el bir baş içindir,

Davransana; eller de senin, baş da senindir!"

Yüce Meclisin seçkin ve saygın siz milletvekillerini hürmetle selamlarken her birinizin kalan ömürleri sevdiklerinizle güzellikler ve mutluluklarla dolu olsun; Allah'a emanet. (Alkışlar)