GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanının maketinin ateşe verilmesine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:4
Tarih:05.10.2023

SAMİ ÇAKIR (Kocaeli) - Sayın Başkan, NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, birkaç gün önce yine büyük bir provokasyona sahne oldu. İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde, İsveç polisinin koruması altında yapılan çirkin eylemde Cumhurbaşkanımız hedef alınarak maketi ateşe verildi. Bu eylemle aslında Cumhurbaşkanının şahsı hedef alınmakla beraber Türkiye Cumhuriyeti değerleri de hedef alınmıştır. Bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz.

Yükselen tepkilere "Organizatörün istediği tam da buydu." bakışıyla getirilen yaklaşım, Türkiye düşmanlığında hülasa edilen İslam karşıtlığının ve faşist bir kafa yapısının zirvede olduğunun gösterisi ve göstergesiydi. Epey zamandır bu minvalde gerçekleştirilen eylemlerin İsveç otoritelerince umursamaz hatta korumacı bir tavırla karşılandığını görmek "Acaba İsveç gerçekten NATO'ya girmek istiyor mu?" sorusunu akıllara getiriyor. Zaman bunu açığa çıkaracaktır diyor, Genel Kurulu ve milletimizi saygıyla selamlıyorum.