| Konu: | Saadet Partisi Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 11 |
| Tarih: | 24.10.2023 |
AK PARTİ GRUBU ADINA RESUL KURT (Adıyaman) - Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri; Gazi Meclisimizi, aziz vatandaşlarımızı ve Gazze'de büyük bir katliama maruz kalan Filistinli kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum.
Öncelikle, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi içerisinde kadınların, masum çocukların, masum sivillerin olduğu hastaneleri, camileri, kiliseleri en ağır şekilde bombalamak, tabiri caizse, insanlığın en temel değerlerinden yoksun olduğunun son örneğidir. Gazze'de yaşanan, tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.
631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yapılan düzenlemeye göre memurlar ve diğer kamu görevlilerinden kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın sadece biri için ücret ödenir. Özellikle AK PARTİ döneminde, 2011 yılında yapılan düzenlemeyle daha önceden birden çok yönetim kurulu üyeliğinden ücret alma imkânı varken AK PARTİ buna son vermiştir. Kamu görevlilerine ödenecek huzur ücretinin miktarı da 2393 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'yla belirlenen üst sınırı aşamaz.
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - 500 bin lira alıyor ama olsun.
RESUL KURT (Devamla) - Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi sizlerin de yönettiği bütün belediyelerde genel sekreterler, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, bilumum ilçe başkanları yönetim kurulu üyeliklerine atanmış ve buradan iki, üç, beş yerden maaş alıyorlar, öyle mi?
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Liste gelsin, liste; öyle boş konuşmayalım, liste gelsin.
RESUL KURT (Devamla) - Evet, İBB şirketlerinde yönetim kurulu üye sayısı 2019 yılında 359 kişiyken Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasından bu yana 471'e yükseldi.
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Bizde sayıyoruz, liste getir. Liste getir, liste.
RESUL KURT (Devamla) - Size 359 yönetim kurulu üyeliği yetmiyordu da ne elinize geçti 112 kişiyi daha yönetim kurulu üyesi olarak atadınız? Neyi sağladınız?
Dolayısıyla öncelikle yüce Meclisimizi, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlayarak sözlerimi sona erdiriyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)