GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: ANKARA'DA DOĞAL GAZ ALIMININ KARNEYLE Mİ YAPILACAĞINI VE ÇAN-ÇANAKKALE KARA YOLUNUN NE ZAMAN BİTİRİLECEĞİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:3
Birleşim:83
Tarih:27.03.2013

ALİ SARIBAŞ (Çanakkale) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Dünyada doğal gazda en fazla KDV ve ÖTV'nin verildiği bir ülkede Ankara Belediyesi doğal gazda karne dönemi başlatıyor. Artık, doğal gaz alımı karneyle mi yapılacaktır? Vatandaşlarımıza bir ayda 350 metreküpten fazla gaz verilmediği doğru mudur? 350 metreküpten fazla doğal gaz almış olan vatandaşlarımız ne yapacaklardır? Bu, 350 metreküp doğal gaz tüketmeyen vatandaşlar bu hakkı başkasına satabilecekler midir? Doğal gazda karne zamanı mı başlamıştır? Ve özellikle de vatandaş bu kış günlerinde ne yapacaktır, zam geleceği söylentisinden itibaren?

Bir de, Çan-Çanakkale kara yolu üzerinde? Ne zaman bu yolumuz bitirilecektir? Bu arada, on yıldır istimlak paraları ödenmeyen vatandaşlarımızın durumu ne olacaktır? Paraları ödenecek midir ve kaç tane vatandaşımızın daha istimlak parası ödenmemiştir?

Çok teşekkür ederim.