| Konu: | İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın 76 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 20 |
| Tarih: | 14.11.2023 |
KAYIHAN PALA (Bursa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Genç arkadaşım, keşke burada hamaset yapmak yerine teklifi savunsaydın. (CHP sıralarından alkışlar) Bakın, şurada anlaşalım: Biz...
MUSTAFA VARANK (Bursa) - Gayet iyi savundu.
EMRE ÇALIŞKAN (Nevşehir) - Gayet güzel savundu.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Teklifi de savundu Sayın Hocam, dinlememişsiniz, teklifi de savundu çok güzel, dinlememişsiniz.
KAYIHAN PALA (Devamla) - İzin verirseniz söz hakkımı kullanmak istiyorum.
DERYA BAKBAK (Gaziantep) - Niye buraya çıkıp cevap verme gereği hissediyorsunuz? Şahsına bir şey denmedi ki.
KAYIHAN PALA (Devamla) - Biz buraya çıktığımızda herhangi bir şekilde saygısızca birisine saldırarak, burada olmayanlar üzerinden konuşarak bir şey söylemiyoruz.
EYYÜP KADİR İNAN (İzmir) - O sana kalmamış, saygısız...
KAYIHAN PALA (Devamla) - İzin verin, izin verin, ben de konuşayım.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Ya, genç bir milletvekilini "saygısızca" diye tanımlayamazsınız. Sayın Hocam, şu anda bile "saygısız" diye tanımlama hakkına sahip değilsiniz.
KAYIHAN PALA (Devamla) - Bakın, bizi söylemediğimiz şeyler üzerinden suçlayacak bir tarzla kanun teklifini savunmaya kalkmak buradaki herkesin tanık olduğu gibi aslında kanun teklifinin savunulamayacağını gösteriyor. (CHP sıralarından alkışlar)
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Üniversitedeki öğrenciniz değil o sizin, o da bir milletvekili.
KAYIHAN PALA (Devamla) - Başka bir şey daha söyleyeyim: Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için söylediğiniz sözleri de bir genç olarak size hiç yakıştıramadım, siyaseti böyle yapmamak lazım.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - Ücretsiz otobüsler ne oldu? CHP'li belediyeler...
AYŞE KEŞİR (Düzce) - Gençlere had bildirme yeri değil Meclis kürsüsü, Meclis kürsüsü gençlere had bildirme yeri değil, geçti o günler.
KAYIHAN PALA (Devamla) - Siyaseti hamasetle yapmak yerine gerçekler üzerinden, birbirimizi ikna etmeye çalışarak yapmanın bu topluma çok daha yararı olacağını bir kez daha söylemek isterim.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - Hocam, ücretsiz otobüs ne oldu Hocam? Ne yapıyorsunuz ücretsiz otobüsleri? Kim ödüyor Hocam? CHP'li belediyelerde ücretsiz otobüsü kim veriyor?
KAYIHAN PALA (Devamla) - Teşekkürler Sayın Başkan.