GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 6'ncı Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:38
Tarih:17.12.2023

İSHAK ŞAN (Adıyaman) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

6 Şubat depreminin vermiş olduğu büyük tahribat ve zorlu kış koşullarına rağmen devletimiz, milletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız büyük bir dayanışma içerisinde sahada oldular.

Öncelikle Millî Eğitim Bakanımıza sorularımı yöneltmek istiyorum: Deprem bölgesinde gerek konaklama anlamında gerekse lojistik anlamda mağdur olan öğretmenlerimize yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır? Deprem bölgesinde görev yapmakta olan öğretmenlerimizin sayısı ihtiyacı karşılamakta mıdır? Bölgemiz için yeni bir atama düşünülüyor mu? Yine, Adıyaman ilimizdeki dersliklerin mevcut durumu nedir? Yeni bir planlama düşünülüyor mu?

İkinci olarak, Sayın Aile Bakanımız, şu an deprem bölgesinde Bakanlığınızın aktif çalışmaları nelerdir? Deprem bölgesine yönelik planladığınız özel bir çalışma var mı?

Teşekkür ediyorum.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.