GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:44
Tarih:23.12.2023

RUKİYE TOY (Sivas) - Hain ve alçak terör saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Bu mücadele son terörist etkisiz hâle gelinceye kadar devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun.

Sayın Bakanım, havalimanlarında karbon salımının azaltılması için gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? Karbonsuz havalimanı sertifikasına sahip havalimanı sayısı kaçtır?

İkinci sorum: Mevcut ve yeni hizmete açılacak yüksek hızlı ve hızlı demir yolu hatlarında, yerli ve millî yüksek hızlı tren setlerinin sefere konulmasına yönelik planlarınız nelerdir?