Konu: | Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın yerinden sarf ettiği bazı ifadelerinde şahsına sataşmasına ilişkin konuşması |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 82 |
Tarih: | 15.05.2024 |
MURAT EMİR (Ankara) - Şimdi, ben Sayın Varank'a teşekkür ederim, önemli bir noktaya temas etti; çok, çok değerli katkıları için teşekkür ederiz. Kamuda aşırı derecede resmî araç israfı var. Türkiye'de yaklaşık 125 bin araç birilerine tahsis edilmiş, kullanılıyor. Bunlardan da her grupta 3'er tane, her Grup Başkan Vekilinde 1'er tane araç var. Biz bunları vermeye hazırız, hazırız. (CHP sıralarından alkışlar)
MUSTAFA VARANK (Bursa) - Verin o zaman! Hadi, verin o zaman! Hadi örnek olun!
MURAT EMİR (Devamla) - Ama öyle değil o iş, geleceksin, o 125 bin aracı alacaksın o daire başkanlarından, şube müdürlerinden, genel müdürlerden. Sen kaç yıldır son model Mercedes'le geziyorsun?
MUSTAFA VARANK (Bursa) - Ha, çok güzel! Çok güzel!
MURAT EMİR (Devamla) - Sen gel, onun hesabını ver, ondan sonra konuşalım. Bu sizin açıkladığınız kaçıncı tasarruf paketi, onu söyleyin.
NURTEN YONTAR (Tekirdağ) - 11'inci, 11'inci.
MURAT EMİR (Devamla) - Sadece senin korumaların kaç tane araçla gezdi sen Bakanken, haberin var mı? kaç tane cip seni takip etti, haberin var mı? (Gürültüler) Biz bunları bilmiyor muyuz zannediyorsunuz.
İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Bilmiyorsunuz.
MURAT EMİR (Devamla) - Tüm Türkiye bu tartışmayı görsün, tüm Türkiye burayı dinlesin. Bu ülkede Almanya'nın 20 katı araç kullanıyor kamudaki çalışanlar; bakanı da Meclisteki de genel müdürü de belediyesi de... Bunların hepsinin üstüne gidelim, hepsine bakalım ve hepsini ayıklayalım. Var mısınız? (Gürültüler) Cesaretin varsa hadi gel, hadi gel anlat burada. (CHP ve Saadet Partisi sıralarından alkışlar)