| Konu: | Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 85 |
| Tarih: | 22.05.2024 |
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Sayın Başkan, şimdi biz bu hamaseti çok dinledik.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Hamaset değil, hakikat, hakikat. Hamaset ile hakikati karıştırmayalım.
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Sürekli olarak aynı şekilde bu tekrar hamasetle aslında IŞİD'e karşı duyarlılıklarını dile getiriyorlar. Ne kadar büyük bir duyarlılık ki bu, bir türlü bu IŞİD'den vazgeçemiyorlar.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - El Kureyşi'yi kim öldürdü? El Kureyşi'yi kim öldürdü?
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Bunları beslemeye devam ediyorlar, farklı farklı üniforma giydiriyorlar, "Özgür Suriye Ordusu" diyorlar, yok o diyorlar, bu diyorlar; bu çetelerle olan ilişkilerine bir türlü son veremiyorlar.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - Sezai Bey, El Kureyşi'yi kim öldürdü? MİT'in operasyonunu anlatsana.
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Teşhir oldular, suçüstü yakalandılar, onları aslında Sincan'da yargıladık. Biz o mahkemede sadece IŞİD'i yargılamadık, sizi de yargıladık.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - Sezai Bey, El Kureyşi'yi kim öldürdü söyler misiniz?
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Kumpasçıydınız, suçüstü yakalandınız.