GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Toprak Mahsulleri Ofisinin, Meclisin kapanacağı saatte 2024 buğday alım fiyatlarını açıklamasına ve yaptığı fiyat artışına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:92
Tarih:06.06.2024

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Şimdi bu saat itibarıyla bugün Meclis kapanacak, saat 21.30. Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 buğday alım fiyatlarını açıkladı ve üzülerek söylüyorum ki buğdayın kuru arazideki maliyeti 10,6 TL ama ekmeklik buğday için 9,25 TL fiyat verdiler. Dalga mı geçiyorlar; bu bir şaka mı merak ediyorum? Neden bu saatte açıklanıyor? Çünkü Meclis kapanacak, konuşulmayacak, yarın Meclis yok. Bu olacak şey mi? Tarım Bakanı Beyefendi zamanından tasarruf etmek için her yere uçakla gidiyor, neden bunu sabah açıklamıyor, neden bu Mecliste tartışılmıyor? Ve üzülerek söylüyorum maliyet artışı yüzde 49 ama fiyat artışı yüzde 12. Yani bu çiftçi ne yapacak? Bu yakışmıyor bu ülkeye.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Son cümlem.

BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Başarır.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Saat dokuz buçukta, gece yarısı bunu neden açıklıyorsunuz? Birçok partinin Tarım Komisyonunda çok değerli milletvekilleri var, onlar bugün konuşurdu, basın toplantısı yapardı, tartışılırdı; tartışılması gereken bir fiyat ama maalesef ülkenin geldiği durum bu. Üzülüyoruz, kınıyoruz, yazıklar olsun diyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)