GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Gaziantep'teki su kesintilerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:95
Tarih:25.06.2024

MELİH MERİÇ (Gaziantep) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Gaziantep'te alt ve üstyapıdaki yetersizlikler vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Son bir aydır gazi şehrimizde uzun süreli su kesintileri yaşanmaktadır. Sadece geçtiğimiz günlerde Şahinbey'de 12, Şehitkamil'deyse 24 mahalleye on iki saat süreyle su verilemedi. GASKİ'nin açıklaması ise su kesintilerinden daha can sıkıcı bir durumda. GASKİ, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olan Gaziantep'teki su kesintilerini küresel ısınmaya bağlamakta, "Aşırı su tüketiliyor." diyerek suçu vatandaşın üzerine atmaktadır.

Şimdi yetkililere soruyorum: Küresel ısınma, rezervlerinin yetmemesi hemşehrilerimizin kabahati mi? Madem böyle bir tehlike vardı, neden önlem almadınız?

Buradan yetkililere sesleniyorum: Zaten zor şartlarda yaşayan, Gaziantepli depremzede vatandaşlarımız için salgın hastalıklara davetiye çıkaran, hijyen sorunu yaratan bu problemi derhâl çözünüz.