| Konu: | Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 103 |
| Tarih: | 16.07.2024 |
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Tipik bir AKP klasiğini bir kez daha Sayın Akbaşoğlu'nun ağzından duymuş olduk.
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Neymiş o?
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Vahim olay, Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin sorumluluk alanında bulunan bir sokakta meydana geldi. Klasik siyasette, başına bu gelen parti bunu önlemeye çalışır, arkadaşlarını korumaya çalışır. Biz ne yapıyoruz? Tam tersine, araştırma komisyonu önerisini biz getiriyoruz. Diyor ki beyefendi: "Efeleniyorsunuz, üstenci bir tutum sergiliyorsunuz."
HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Aynen öyle!
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Eğer bunun adı efelenmekse, evet, gerçeğin peşine düştük, efeleniyoruz. Komisyonu kuralım, gerçeği ortaya çıkartalım. Peki, neden kaçıyorsunuz? Bizim 128 milletvekilimiz var, sizin 260 milletvekiliniz var; ortağınızla beraber komisyonda zaten ağırlıkla siz konuşacaksınız ama biz de orada görüşlerimizi uzman bilirkişilerin raporları doğrultusunda ortaya koyacağız. Neden korkuyorsunuz, neden gerçek sizi bu kadar rahatsız ediyor?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Günaydın.
GÖKHAN GÜNAYDIN (İstanbul) - Ya, şimdi, bu kadar çifte standart olur mu? Beraber çalışıyoruz. İliç'te bir facia meydana geldi, soruşturma, kovuşturma süreçleri başladı; biz burada Meclis araştırmasına "evet" dedik ve Komisyon kuruldu, çalışıyor. 6 Şubatta deprem meydana geldi, soruşturma, kovuşturma, onlarca davayla devam ediyor; biz, burada, Meclis Komisyonumuzu kurduk, siyasi yönden meseleye bakıyoruz.
Akbaşoğlu'na kalırsa bu yapılmamalıymış. E, İliç'te yaptık ya, depremde yaptık ya! Yani insan bir doğru tutum alır, doğru tutumunu da hiç olmazsa doğru gerekçelendirir be kardeşim! Kimseye efelenmeyiz, mütevazıyız, biz yalnızca gerçeğin peşinde koşarız. O 2 arkadaşın ölümünden kim sorumluysa, "title"ı ne olursa olsun ortaya çıkması için dibine kadar mücadele edeceğiz, bunu kamuoyunun bilgisine sunmak isterim. (CHP sıralarından alkışlar)