GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: ŞANLIURFA'NIN CEYLANPINAR İLÇESİNİN DEVLET ÜRETME ÇİFTLİĞİNİN İÇERİSİNDE BULUNAN VE ELEKTRİK, SU VE YOLU OLMAYAN GÖÇER KÖYLERİNE YARDIM YAPILMASINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:3
Tarih:05.10.2011

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Değerli Başkan, değerli milletvekilleri; doğa kuralları ihlal edilmez ancak sosyal kuralları insanlar koyar ve burada selamlamanın Meclise fazla görülmemesi gerekir. Bu uygulamadan derhâl vazgeçilmesini talep ediyorum. Bir.

İki: "Önce can, sonra canan." denilir. Değerli Bakan ve milletvekili arkadaşımız Somali'den bahsetti. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin Devlet Üretme Çiftliğinin içerisinde yirmi tane göçer köyü var. Yirmi tane göçer köyünün içerisinde elektrik yok, su yok, yol yok. Ben, sayın İktidarın Somali'ye yaptığı yardımın Şanlıurfa ilinin Ceylanpınar ilçesinin Devlet Üretme Çiftliğinin içerisinde bulunan yirmi tane göçer köyüne yapılmasını arz ediyorum.

Saygılarımı sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)