| Konu: | İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 111 |
| Tarih: | 28.07.2024 |
TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI VAHİT KİRİŞCİ (Kahramanmaraş) - Sayın Başkanım, çok teşekkür ediyorum.
Bir: Başka bir görevi yokken bir şirketin ortağı olmak, bu ülkede ne zaman suç oldu?
İki: Bu değerlendirmeleri, bu dezenformasyonu siz Tarım Komisyonundaki bu kanun teklifinin görüşmeleri esnasında da gündeme getirdiniz, o sırada da yine salonu siz terk ettiniz.
ÇİÇEK OTLU (İstanbul) - Ben terk etmedim.
TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI VAHİT KİRİŞCİ (Kahramanmaraş) - Ben gerekli açıklamaları yaptım, Komisyon tutanaklarına da girdi. Ben tekrar söylüyorum, bu söylenilenlerle, bu sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak benim bir ilişkim, bir ilintim varsa iftira atan sizsiniz; bunu ispatlamakla mükellefsiniz.
ÇİÇEK OTLU (İstanbul) - Niye bütün AKP milletvekilleri bu şirketin ortağı?
DİLAN KUNT AYAN (Şanlıurfa) - İfşa olmaktan bu kadar rahatsız olmayın. Yapmayacaktınız o zaman. İftira değil ki kabul ediyorsunuz zaten.
TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI VAHİT KİRİŞCİ (Kahramanmaraş) - Ben iftira atanı da o sözde gazeteciyi de söyledim. Kendi köşesinde, kendi hesabında yapılan bütün düzeltmeleri orada yayımlamayarak o suça da ortak olmuştur. Başka ne yapabilirim?