| Konu: | ERGENE HAVZASINDAKİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 4 |
| Tarih: | 06.10.2011 |
ALİ SERİNDAĞ (Gaziantep) - Sayın Başkanım, Trakya önemli oranda su rezervine sahip ve bu su rezervi gittikçe kirleniyor, yer altı suyu daha çok kirleniyor. Kirlilik açısından yer altı suyu daha çok önem taşıyor çünkü yer altı suyunun temizlenmesi daha çok zaman alıyor.
Sayın Bakanın DSİ Genel Müdürü olduğu dönemde Ergene havzasında meydana gelen değişikliğin önlenmesiyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2003 yılında araştırma komisyonu kurulmuştur. Araştırma komisyonunun hazırladığı raporun ilgili birimlere gereği yapılmak üzere gönderildiği o zaman ifade edilmiştir. Bu raporda öngörülen tedbirler bugüne kadar uygulanmamıştır. Niçin uygulanmadığı da izaha muhtaçtır.
Sayın Bakanın yapıldığını söylediği eylem planının sekiz sene gecikmeyle yapılmış olmasını da anlamak mümkün değildir. Bugüne kadar neden beklendiğini anlamak mümkün değildir.
Teşekkür ederim Sayın Başkan.