Konu: | 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 8'inci Tur Görüşmeleri münasebetiyle |
Yasama Yılı: | 3 |
Birleşim: | 37 |
Tarih: | 17.12.2024 |
MEHMET BAYKAN (Konya) - Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, görüşmekte olduğumuz Cumhurbaşkanlığı bütçemizin milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum ve yine, AK PARTİ'mizin kuruluşundan hemen sonra iktidara getirip Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yirmi iki yıllık rekor sürede ülkemize hizmet etmeye devam etmemizi sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum.
"Türkiye Yüzyılı 85 milyonun yüzyılı." dediniz; bu noktada, 2002 yılı öncesinde kalkınmışlık yönünden geri kalmış illerimizin, örneğin Diyarbakır'ın 2002 sonrası yapılan yatırımlarla eksiklikleri tamamlanmış mıdır? Bir adım ötesi olarak Diyarbakır yirmi iki yıllık AK PARTİ iktidarlarımızda aldığı yatırımlar ve iyileştirmeler ile batıdaki bir ile göre pozitif farkındalık yaşamış mıdır? 2053 projeksiyonumuzda 85 milyonun yüzyılı Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak adına başta memleketim Konya olmak üzere illerimizin sosyoekonomik olarak ne gibi kazanımları hedeflenmektedir?
Teşekkür ederim.