GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:41
Tarih:24.12.2024

NECMETTİN ÇALIŞKAN (Hatay) - Sayın Başkan, teklifle getirilen mücbir sebep süresinin "altışar ay" şeklinde uzatılması tam bir faciadır. Asrın felaketinde henüz yaralar sarılmamışken o bölgedeki mükellefler yeni bir yük altına sokulmaktadır. Yapılması gereken şey, bir defaya mahsus, deprem bölgesindeki esnafın tüm vergi borçları, kamuya olan borçları silinmelidir.

İkinci olarak da teklif içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanlarının tazminat ve İşsizlik Fonu'ndan yararlanmasına dair talepler yerine getirilmemiştir. Kanuna aykırı şekilde Meclis yönetimi suç işlemektedir.

Üçüncü olarak, acaba bu yasada memurların hayatını, refah seviyesini yükseltecek, maaşına, konforuna artış sağlayacak herhangi bir gelişme var mıdır?

Dördüncü olarak, taşeronların kadroya geçirilmesi gibi bir durum söz konusu mudur?