| Konu: | Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 50 |
| Tarih: | 29.01.2025 |
MURAT EMİR (Ankara) - Sayın Başkan, bazı şeyleri yerli yerine oturtmakta fayda var.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - "Psikoz" da dediniz, onu da geçti bu, "psikoz"u da geçti.
MURAT EMİR (Ankara) - Ben sağ tarafıma baktığımda bir AKP Grup Başkan Vekili görüyorum, o kadar; orada bir kadın veya erkek görmüyorum.
LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Öyle mi?
MURAT EMİR (Ankara) - Görsem de fark etmez, benim için elbette ki eşittir. (CHP sıralarından alkışlar) Burada, bir defa, bu konunun kadın-erkek meselesiyle uzaktan yakından hiçbir ilişkisi, bir bağlantısı yok.
OSMAN GÖKÇEK (Ankara) - Kadınlara nezaketli davranılır.
MURAT EMİR (Ankara) - Siz bir konuyu konuşuyorsunuz, siz bir konuda görüş ifade ediyorsunuz -ki konuşma sırası Grup Başkan Vekillerinde- bir milletvekiliniz söz istiyor ve sizin savlarınızı destekleyecek yepyeni argümanlar ortaya koyuyor. Bu sizin söz hakkınıza saldırıdır, siz aranızda halledin. Bizim burada üstenci bir tavrımız yok ama burada söylenen her söze elbette ki hak ettiği ölçüde cevabını veririz.