| Konu: | Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç’un İYİ Parti grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadeleri ile İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım’ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 56 |
| Tarih: | 12.02.2025 |
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Şimdi, iki şey söyleyeceğim efendim. Bir, Çayırhan'ın özelleştirilmesiyle ilgili Sayın Vekil dedi ki: "İşçiler memnun, sıkıntı yok, tüm önlemler alındı." Çok kısa bir şey soracağım: Neden 500 işçi günlerdir yürüyor? Bunun bir cevabını versin.
İki; diğer milletvekili SHP dönemindeki, DYP dönemindeki özelleştirmeleri söyledi. Şimdi, özelleştirme farklı bir şey, talan etme farklı bir şey. Bakın, bu ülkedeki kâğıt fabrikaları, İzmit SEKA'daki kâğıt fabrikaları özelleştirilmedi, alan olmayınca makineler hurdacıya verildi ve satıldı, şimdi oraya AVM yapıldı. Saydı. Bakın, Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece TELEKOM'daki zararı SHP dönemindeki tüm özelleştirmelerin üzerindedir. Yani talan başka bir şey, özelleştirme farklı bir şey. Bunu belirtmek istedim.
Teşekkür ediyorum.