| Konu: | Oturum Başkanı TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ve mikrofonun bugünkü ses tonuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 34 |
| Tarih: | 14.12.2024 |
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Allah'tan muhalefet görmüş. Yani bu savunma da güzel, söyleyeyim.
İki: Şimdi, RTÜK, yargı, Emniyet bir şekilde muhalefetin sesini kısıyor. Yaklaşık beş gündür o mikrofonu herkes burada dinliyor, doğru mu arkadaşlar? Onun yansımasını, ekosunu, ses tonunu hepimiz biliyoruz. Bazen de uyardık; bakın, bu sesi açın, duyamıyorlar dedik ama bugün sonuna kadar açılmış; olmaz bu Sayın Başkan. Bakın, yanınıza geldiğimde dediniz ki: "Duyulmuyor." (AK PARTİ sıralarından "Duyulmuyor tabii." sesi) Bakın, duyulmuyorsa o zaman herkese aynı, eşit ses tonunu açın lütfen. Siz ilk kez burada bir sansür uygulandığını ortaya çıkardınız. Ali Mahir Başarır'a 4 volüm, Sayın Bakana 10 volüm; ne güzel ya! Ya, bu olur mu Sayın Başkan. Yanlış bir şey var mı arkadaşlar, soruyorum? Aynı şey mi?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Bitireceğim.
BAŞKAN - Lütfen tamamlayın Sayın Başarır.
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Bakın, şimdi, eğer burada ses tonunda bile ayrım yaparsak bu Meclisin itibarı tartışılır, kurumlar tartışılır, bakanlık tartışılır.
Sayın Bakan, diyorsunuz ki: "Bakın, bir köftecide -Köfteci Yusuf'tu herhâlde- domuz eti çıktı." Vallahi, kuyruk oluyor, adamın müşterisi 4 kat artıyor. RTÜK Başkanı çıkıyor, diyor ki: "Ben hangi diziye, programa ceza versem izlenme rekorları kırıyor." Bunun sebebi ne biliyor musunuz? Kurumların itibarsızlaşması, hukuksuzluk. Bu, İçişleri Bakanlığında da Tarım Bakanlığında da Adalet Bakanlığında da böyle. Maalesef bu ciddiyetsizlik Mecliste de var. İşte, bu ciddiyeti biz istiyoruz, eşitliği istiyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Son cümlem...
BAŞKAN - Peki, son cümlenizi alalım.
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - "Muhalefetin sesini kısalım, iktidarın sesini açalım." Neden? Çünkü Bakan konuşuyor. Ya, burada milletvekilleri konuşuyor, grup başkan vekilleri konuşuyor. Benim sizden ricam, Divandan ricam şudur: Bütçe devam ettiği sürece bu ses tonunu duymak istiyoruz, en yüksekten, kısmayın. Bunu tüm Meclis Başkan Vekillerine söyleyeceğiz, biz de bu tonda konuşmak istiyoruz, tüm ülke duysun diyorum.
Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)