| Konu: | Rize Milletvekili Harun Mertoğlu’nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 82 |
| Tarih: | 30.04.2025 |
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Birkaç milletvekili var da ben bunu söyleyeyim.
Şimdi, Sayın Başkan...
ADEM YILDIRIM (İstanbul) - İstanbul Milletvekili değil, Rize Vekili...
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Rize mi? Peki, Rize Milletvekiliymiş, diğer dönemde İstanbul'a gider belki.
Şimdi, Sayın Başkanım, şu üzüntü verici bir olay: Dün de söyledim, bugün de söylüyorum; burada bazı milletvekili arkadaşlarımız A Haber'in muhabiri gibi, bilmediği, duymadığı konularda algı yapıyor. Bakın, birazdan tüm Türkiye'nin duyacağı bir rezalet daha çıkacak bu dosyalarla ilgili. Şimdi, iktidara yakın A Haber'in 29 Nisan 2025'te dosyadan almış olduğu bilgilerle Murat Kapki'ye ait olduğu öne sürülen milyon dolarlık arabaların 15 tanesi de televizyonlarda yayınlandı.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sayın Başarır, lütfen tamamlayın.
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Savcılık da bu arabaları bir otoparka çektirdi. Şimdi, bu arabaların yarısının Cumhur İttifakı'nın bünyesinde, yapısında bulunan, grubunda bulunan bir milletvekilinin olduğu ortaya çıktı; açıklanacak birazdan, Türkiye görecek.
Şimdi, bakın, burada, bilmeden duymadan yapılan kirli algılarla hiç kimseyi suçlamasınlar. Masumiyet karinesi ayaklar altına alınmış, gerçekten ayaklar altına alınmış. Bu nedir ya? Birer dakikalık konuşmalarla her çıkan "Bantçı..."
Peki, bantla ilgili de söyleyeyim: 18 Ekimde başlayan soruşturma, otel görüntüleri ekimin ilk haftası... Bu ülkede polis, devlet, İçişleri Bakanı mahkeme kararı olmaksızın insanları mı dinliyor? 18 Ekimde soruşturma ama ekimin ilk haftasına ait o görüntüler 6'sında, on iki gün önceki görüntüler.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Son cümlem.
BAŞKAN - Sayın Başarır, lütfen son sözünüzü alalım.
ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Peki, soruşturma 18'indeyse, oraya ziyaret Ekimin 6'sındaysa ben sormak isterim ya: İçişleri Bakanı "Ben 'jammer' kullanmıyorum." diyor; dinleyen sensin zaten, kendini mi dinleyeceksin? Ama sen insanlara mahkeme kararı olmaksızın teknik, fiziki takip yapıyorsun, sonra ben "bantçı" oluyorum. Ya, burada hukuksuzluğu yapan kendisi, kendisi. Bu İçişleri Bakanı bana göre utanma duygusunu yitirmiş bir insan. Çıksın açıklasın; 6'sı, 18'i, arada mahkeme kararı var mı yok mu, onu açıklasın, iftira atmasın ve arkadaşlarınız da buna ortak oluyor, üzülüyorum buna.
Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)