Konu: | CHP Grubu önerisi münasebetiyle |
Yasama Yılı: | 3 |
Birleşim: | 91 |
Tarih: | 27.05.2025 |
YENİ YOL GRUBU ADINA SELÇUK ÖZDAĞ (Muğla) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Cumhuriyet Halk Partisinin grup önerisi üzerine YENİ YOL Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Olur mu ya? Halk dururken başka yere mesaj verilir mi Hocam?
SELÇUK ÖZDAĞ (Devamla) - İsmail'ciğim, dinler misin can vekilim.
İstanbul Başsavcılığı Ekrem İmamoğlu'na ait fotoğraf, resim, video ve ses gibi materyallerin tamamının kullanımının durdurulmasını istemiş. Bir süre önce Sayın İmamoğlu'nun afiş ve pankartlarının yasaklanmasını istemişti. Daha önce de şahsi X hesabını erişime kapatan başsavcılık tüm bunlar kendilerini tatmin etmezse yakında Sayın Ekrem İmamoğlu'na nefes bile almayı yasaklayabilir. "Bunu yapar mı?" demeyin zira siyasetçilerin, özellikle de halkı ve hemşehrileriyle hemhâl olan siyasetçilerin vatandaşlarıyla buluşmasını engellemek aslında onları nefessiz bırakmaktır. Zaten fiilî bir görüşme ve ziyaretçi yasağı uygulandığını da biliyoruz. Ha havasız, susuz bırakmışsınız ha küçücük bir hücrede kör kuyularda merdivensiz, penceresiz bırakmışsınız. Yargı kararı gibi görünse de bu ülkede herkes iyi biliyor ki siyasi iradenin talebi ve muhtemelen baskısı olmasa yargı bu kararı alamaz.
Peki, yargının aldığı bu kararlar hukuki mi? Bu kararı yargı aldı diye hukuki olmadığını bu dönemde defalarca yaşadık, gördük ve duyduk. Son gelişmeyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının toplu taşıma araçlarında İmamoğlu'na ait hiçbir içerik kullanılmaması yönünde geniş bir yasak uygulamaya da konulmuş oldu. Yahu beraatizimmet ilkesini geçtim, henüz yargılanması bile yapılmamış, iddianamesi bile hazırlanmamış bir vatandaşımızı hangi kanuni ve hukuki gerekçelerle en temel haklarından mahrum ediyorsunuz? Hükümlü bile olsa yapamayacağınız bir şeyi ortada daha iddia ve savunma bile yokken nasıl uyguluyorsunuz siz?
Sayın Ekrem İmamoğlu 24 Mart 2025 tarihinde tutuklandığında 2022 yılında canlı bir TV programında söylediklerim aklıma geldi, defalarca paylaştığım bu konuyu kendisiyle de paylaşmıştım; "Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi siyasetçiler AK PARTİ için, daha doğrusu Sayın Erdoğan için büyük bir tehlikedir. Bu tehlikeleri bertaraf etmek için elindeki tüm araçları kullanıma koyacak bir yönetimle karşı karşıyayız." demiştim ve hâlâ da aynı görüşteyim çünkü Sayın Erdoğan kendi bahçesinden meyve alabilecek, daha doğrusu kendi tabanından oy alabilecek bir rakibi asla karşısında görmek istemez.
Değerli milletvekilleri, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının ajandası ile ülke ve millet önceleyen muhalefetten ajandası tamamen farklıdır. Bizzat kendi mensupları tarafından ifade edilen ve tesis ettikleri yargı vesayetiyle siyasete yön verip -affedersiniz ama- kedinin fareyle oynadığı gibi oynadıklarının bizzat şahidiyiz, zaten milletimiz de bunu görüyor ve biliyoruz. Yargıyı bir silah gibi kullanan bu iktidar ne kadar antidemokratik ve çağ dışı ise buna ram olan yargı mensupları da bir o kadar çağ dışıdırlar. Ülkemiz "Vatanı en çok biz severiz, bizim dışımızdakileri de hain ilan ederiz." diyenler ile "Vatanı sevmek kimsenin tekelinde değil." diyen demokrat vatanseverlerin mücadelesine tanık olmaktadır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın Sayın Özdağ.
SELÇUK ÖZDAĞ (Devamla) - Hâlbuki yargının adalet dağıtmadığı bir sistemde ülke ve vatanı sevmenin ölçüsü biat kaynaklıdır; biat ediyorsan vatansever, etmiyorsan vatan haini ilan edilmek an meselesidir.
Sonuç olarak, sadece kendi taraftarlarına, yakınına, inanç ve düşünce mensubiyeti olanlarımıza özel bir hukuk ve adalet talep edildiğinde ülkede cari olan kayyum uygulaması sadece bir sonuç olur. Sebepler ortadan kalkmadan farklı bir netice elde edilmez. Sebep, özetle hukuksuzluktur, yargının tarafsız ve bağımsız olmamasıdır, siyasal iktidara ram olmasıdır; siyasal iktidarın da tüm bu yaşananları bizzat istemesi ve de planlamasıdır.
Tavşana kaç, tazıya tut, ipleri gevşet, arada sıkıla ve pazarlıkta elini güçlendir; bu kurgudan ne demokrasi ne de adalet tecelli eder, sadece birinin yeniden seçilmek için havuç-sopa siyasetinin dayattığı yeni Türkiye gerçeği çıkar diyor ve Cumhuriyet Halk Partisinin vermiş olduğu grup önerisini destekliyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
SELÇUK ÖZDAĞ (Devamla) - İnşallah Parlamento da hukukun tecelli etmesi için bu grup önerisine "evet" oyu verecektir diyor, saygılar sunuyorum. (YENİ YOL, CHP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)