GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Birecik Köprüsü’ne ve Şanlıurfa’nın sorunlarına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:110
Tarih:17.07.2025

FERİT ŞENYAŞAR (Şanlıurfa) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Tarihî İpek Yolu üzerinde Urfa ve Antep'i birbirine bağlayan ve 1956 yılında trafiğe açılan Birecik Köprüsü kullanım ömrünü tamamlamıştır. Köprünün dar olması sebebiyle ölümlü trafik kazaları meydana gelmektedir. Köprüden geçmek için kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor. Halkın Meclisinden Ulaştırma Bakanlığına sesleniyorum: Birecik halkının ikinci köprü talebini daha fazla ertelemeyin.

Urfa'nın en büyük ilçesi olan Siverek'te elektrik kesintileri ve içme suyu sorunu devam ediyor, ilgili kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Suruç'ta halkın parasıyla alınan halk lokantası mutfak eşyalarına kaymakamlık el koymuş, eşyalar bir yıldır gözaltında, çürümeye bırakılmış; bunun adı, Suruç halkını cezalandırmaktan başka bir şey değildir.

Urfa'da uyuşturucu kullanımı günden güne artıyor, aileler kaygılı, halk tarafından "torbacı" diye tabir edilen kişiler parklarda, sokaklarda rahat bir şekilde uyuşturucu satıyor, Emniyet bunlara göz yumuyor. Urfa kadim bir şehirdir, bu haksızlıkları kabul etmiyor.