GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:4
Birleşim:30
Tarih:12.12.2025

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Şimdi, aslında tam da sizin açtığınız konuya dair Sayın Başkan. Bizim hatibimiz kürsüdeyken Leyla Hanım kürsünün önüne kadar yürüdü, dünya kadar söz attı vesaire; konu kapandı gitti. Ama bununla yetinmedi Sayın Leyla Şahin Usta, sosyal medyadan 2 milletvekili arkadaşımızı hedef gösteren, içeriği çarpıtan bir açıklama yapmış. Şimdi ben kendisine sormak istiyorum: Gerçekten derdi nedir, toplumun bir kesimiyle derdi nedir? Ben bu soruyu sormak istiyorum. Buradaki her cümlenizin LGBTİ+ bireylerin yaşamına kastettiğini, onları nefret suçu ve nefret cinayetlerine maruz bıraktığını biliyor musunuz? LGBTİ+ çocuklarının ayrımcılığa uğradığını biliyor musunuz? Bakın, anneleri geldiler, gözü yaşlı bir şekilde "Biz iş, aş istemiyoruz, çocuğum sokağa çıksın istiyorum, çıkaramıyorum." diyor, "Yaşamından korkuyorum." diyor. Ne istiyorsunuz ya? Hani siz yaratılanı seviyordunuz Yaradan'dan ötürü, bu da Allah'ın kulu değil mi?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Sayın Başkan, bitireceğim izin verirseniz.

BAŞKAN - Peki, amacınıza ulaştınız yani.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Tamam, son bir cümle Sayın Başkan, son bir cümle lütfen.

ŞENGÜL KARSLI (İstanbul) - Siz de bizim değerlerimizle savaşmayı bırakın.

BAŞKAN - Buyurun söyleyin.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Evet, bakın, sizin burada söylediğiniz her şeyi siyasi sorumlulukla söylemeniz lazım; siz insanları hedef gösteriyorsunuz, siz insanların yaşamına kastedecek sözler söylüyorsunuz.

ŞENGÜL KARSLI (İstanbul) - İnsani sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz, siyasetten daha öncelikli meselelerimiz var; çocuklarımızın sağlığı, toplumun geleceği, insan neslinin geleceği.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Ya, Allah'tan korkun; bunlar da ana baba evladı. Ne istiyorsunuz ya? "Aile Yılı" diye insanları mezara mı gömeceksiniz? Tek yapmadığınız şu kaldı: Hitler nasıl gaz odaları yapıyordu ya, yakında gaz odaları yapacaksınız; insanları LGBTİ+ diye oraya koyacaksınız, boğacaksınız.

ŞENGÜL KARSLI (İstanbul) - Yapay zekâya, tek cinsiyetçiliğe karşı olduğumuzu ifade ediyoruz; bunu da yargılayıp sorgulamak senin haddine değil.

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT (Kars) - Yeter! Milletvekillerimizin yanındayız, arkasındayız; sorunlu hiçbir şey söylemediler ama kendinizi gözden geçirin. Her gün nefret suçu işliyorsunuz, buna da izin veremeyeceğiz. (DEM PARTİ sıralarından alkışlar)