GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:35
Tarih:17.12.2025

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Şimdi, açıkça bir iftira attı.

BAŞKAN - Oturun, oturun, yerinizden...

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Tabii.

Şimdi, bakın, değerli milletvekilleri, ben bilen insandan korkmam, o bildiğini bilir, bilmeyenden de korkmam, bilmediğini bilir ama az bilenden çok korkarım ne bildiğini bilir ne bilmediğini, aynen böyle olduğu gibi. (CHP sıralarından alkışlar)

Şimdi, eğer ki iddianamenin bir yerinde, herhangi bir savcının iddiasında kreşlerle ilgili 100 milyonluk bir iddia varsa, soruşturma varsa bugün bırakacağım.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Var, var.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Ya, hiç utanmıyor musun, yalan söylüyorsun ya! Ya, yazık ya! Ya, sen inançlı bir insansın, gıybet yapıyorsun, iftira atıyorsun ya!

VEYSAL TİPİOĞLU (Kocaeli) - Böyle bir üslup olmaz!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Ya, yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun ya! (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)

KAYHAN TÜRKMENOĞLU (Van) - Sana yazıklar olsun, sana yazıklar olsun! Bir hanımefendiyle nasıl konuşacağını öğren!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Ya, böyle şey olur mu ya!

Bakın, bir kez daha söylüyorum: O insanlar cezaevinde, o insanlar şu anda savunmasız.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Bitiriyorum.

TUBA KÖKSAL (Kahramanmaraş) - Açın, açın Başkanım. Yarım saat...

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Burada seçilmişler iftira atıyorsa bu çok vahim bir durumdur. Nereden çıkardı? Duyduğu her şeyle ilgili bir iftira atılıyor. Yargılama başladı. Leyla Şahin Usta'nın bildiği bir şey varsa bakın orada gizli tanıklar var, onlara isimler takmışlar, Leyla Şahin de gitsin, bildiğini anlatsın, buradan iftira atmasın, buradan iftira atmasın.

EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ (Bursa) - Sensin iftiracı.

BAŞKAN - Yazık, yazık, gerçekten yazık!

Sayın Başkan, bu Meclise yakışmıyor. Ne varsa çıkar, çıkar bir evrak göster, çıkar bir evrak göster ya!

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) - Hemen söyleyeceğim.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - Ya, çıkar bir evrak göster! Gösteremezsin, konuşursun, konuşursun! Buyur, konuş!