| Konu: | ÇOĞALTILMIŞ FİKİR VE SANAT ESERLERİNİ DERLEME KANUNU TASARISI |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 69 |
| Tarih: | 22.02.2012 |
BÜLENT BELEN (Tekirdağ) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakanım, Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde, bundan altı yıl evvel temelini de sizin attığınız bir kültür merkezi inşaatı var, kaba inşaat hâlinde duruyor ve yağmalanıyor. Hırsızlar ne tesisat bıraktı ne cam çerçeve. Bunu tamamlamayı düşünüyor musunuz?
Ayrıca, yine Çorlu ilçesinde Fatih Camisi'nin bir restorasyon projesi vardı; Fatih Camisi var. Bu ne zaman ihaleye çıkacak?
Kırklareli ilinde okuma yazma oranı çok yüksek, kütüphanelere halk çok yoğun bir şekilde gidiyor, fakat Pınarhisar, Pehlivanköy ve Babaeski ilçelerindeki kütüphanelerde personel yetersiz. Ayrıca, Lüleburgaz, Evrensekiz, Ahmetbey beldelerinde de kütüphane var, personel olmadığından dolayı kütüphaneler kapalı.
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde Fatih Dökümhanesi var, yılan hikâyesine dönen bir restorasyon çalışması var. Ödenek ayırıp en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyor musunuz?