| Konu: | Siyaseti hedefine koyarak siyaseti değersizleştirmek isteyenlere ve kadınlara yönelik kullanılan dile ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 93 |
| Tarih: | 12.05.2026 |
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Gerçekten kabul edilmesi mümkün olmayan bir meseleyle karşı karşıyayız. Evet, Sayın Ali Mahir Başarır burada durumu anlattığında tepkilerimizi gösterdik ama gereken adım atılmadığı için bugün bu rezaleti yaşıyoruz. Burada hepimiz bu meseleye karşı tavrımızı çok net ortaya koymak zorundayız ve gerekli adımların atılması için de üzerimize düşen sorumluluğu almak zorundayız çünkü bu durmayacak; bu, siyaseti hedefine koyarak aslında siyaseti değersizleştirmek isteyen bir aklın ürünü. Sosyal medyayı, medyayı kullanarak bu, örgütlü bir saldırıdır. Neden? Çünkü siyaset ne kadar değersizleşirse, siyaset ne kadar bu yere sürüklenirse işte o zaman bu zihniyet o kadar hegemonyasını da hâkimiyetini de kuruyor ve nasıl hayata geçtiğini görüyoruz. Yargı sürecindeki krizden bahsettiğimizde aslında bunlara da değiniyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
SEZAİ TEMELLİ (Muş) - Dolayısıyla mesele sadece davaların siyasileşmesi değil, aslında davaların giderek kumpaslaşması. Onunla da sınırlı kalmayıp artık toplumun sinir uçlarıyla oynayan, ahlaken kabul edilmesi mümkün olmayacak bir yere doğru sürüklendiğini görüyoruz. Şimdi, tavır alma zamanıdır. Bir de sürekli olarak kadınlara yönelik bu dil, bu yaklaşım, bu şiddet kabul edilemez. (DEM PARTİ ve CHP sıralarından alkışlar) Dolayısıyla burada bütün kadın vekilleri, hangi partiden olursa olsun, öncelikli olarak da DEM PARTİ olarak göreve davet ediyoruz.
Teşekkür ederim. (DEM PARTİ ve CHP sıralarından alkışlar)