GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNDA YAŞANAN BİR OLAYA İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:76
Tarih:08.03.2012

AHMET TOPTAŞ (Afyonkarahisar) - Sayın Başkan, biraz önce Sayın Hakan Şükür'ün açıklamalarında "Burası basın toplantısı yapılacak yer değildir." diye söyledim. Mecliste Komisyonda olan bir olayı gündeme getirip tutanaklara geçirmenin bir anlamı yoktur. Bura basın toplantısı yapılacak bir alan değildir.

Sayın Başkan, komisyonlarda ne zamandan beri danışmanlar bodyguard'lık görevi yapmaktadır? Lütfen? Meclisin bir şerefi vardır, haysiyeti vardır, bir görevi vardır, bir ağırlığı vardır. Eğer danışmanlar komisyonlara gelip de, orada muhalefet eden, orada söz söyleme hakkını kullanan komisyon üyelerine saldıracaksa ve bu saldıranlar da?

HAKAN ŞÜKÜR (İstanbul) - Başkanım, kesinlikle katılmıyorum.

AHMET TOPTAŞ (Afyonkarahisar) - ?yani yavuz hırsızın ev sahibini bastırdığı gibi, "Benim danışmanıma saldırılmış." gibi bir, tutanaklara geçirme söz konusu olacaksa bu en azından bir milletvekili için ayıptır. Bunu belirtmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Teşekkür ederim.