GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
Yasama Yılı:2
Birleşim:49
Tarih:10.01.2012

SALİH KOCA (Eskişehir) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; ben de sözlerime 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlamak istiyorum.

Ayrıca, Uludere'de yaşanan elim olay sonucu hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.

Ülkemizde kangren hâlini almış sorunların çözümü konusunda Hükûmetimizin çalışmaları halkımız tarafından da takdirle izlenmektedir. Eşit işe eşit ücret çalışması bu kapsamda önemlidir ve eşitlik ilkesi gereği benzer kurumlarda aynı işi yapan, fakat farklı ücret uygulaması ile mağdur olan memurlarımızın haklarının da korunması amaçlanmaktadır. 2000 yılından bu yana mevcut pilotların yüzde 41'i özlük haklarının yetersizliği nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrılarak özel sektörde çalışmaya başlamıştır. Üzerinde söz aldığım 2'nci maddenin (a) fıkrası ile Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışmakta olan uçuş ve dalış hizmetleri personelinin mali hakları konusunda gerekli düzenlemeyle personelin hakları iyileştirilerek yetişmiş personel kaybının önüne geçilecektir. Böylece, bir hak mağduriyeti ortadan kaldırılarak yüzler güldürülecektir.

AK PARTİ Hükûmeti, uyguladığı politikalar ile vatandaşlarımızın bugüne kadar yaşanan hak kayıplarını en aza indirerek, her alanda yüksek standartta yaşam kalitesini hedeflemiştir. Artık "Halkıyla barışık olan Hükûmet." ifadesi AK PARTİ Hükûmeti için yetersiz kalıyor çünkü AK PARTİ, halkıyla etle tırnak misali birbirinden ayrılmaz bir bütünlük kazanmıştır. AK PARTİ'nin 2002'de hükûmet olduğundan beri belirlediği kıstaslar ile 61'inci Hükûmet Programı'ndaki "Yaratılmışları Yaradan'dan ötürü severiz." anlayışı içinde ayrım yapmadan 74 milyona yönelik geliştirdiği politikalar, halkımızın her kesiminin yüzünü güldürmüştür. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, Türkiye'yi Avrupa'nın suç oranı en düşük ülkesi yaparak, vatandaşımızı baskı altına alan çetelerle kararlı mücadelemiz sonucu hukukun galip gelmesini sağlayarak, bilgi edinme hakkını hayata geçirerek devletini denetleme sürecine dâhil olan halkımızın da yüzünü güldürdük.

Avrupa'da kamu çalışanlarının maaşları donduruluyor veya düşürülüyorken, enflasyonun çok üstünde maaş ve ücret artışı yaparak işçimizi, memurumuzu, emeklimizi, dul ve yetimlerimizi enflasyona ezdirmeden yüzlerini güldürdük.

Türkiye, Hükûmetimizin ekonomide uyguladığı bilinçli politikalar ve mali disiplin sayesinde, son altmış yılın en büyük küresel ölçekli krizine rağmen Çin'den sonra en hızlı büyüyen 2'nci ülkesi olmuştur. Bu sayede yüzde 8,8 seviyelerine gerileyen işsizlik rakamlarıyla yine halkımızın yüzünü güldürdük.

Pek çok ülkeyle kurulan dostluklar, uluslararası arenada elde edilen saygınlık sayesinde 135 milyar dolarlık ihracat rakamlarıyla ihracatçımızın da yüzünü güldürdük.

Halkımızın tamamının istediği kurumdan tedavi hizmeti alması sağlanarak, evde sağlık hizmetleri, misafirhane uygulamaları ile halkımızın hizmetkârı bir devlet anlayışı ortaya koyarak, hastanelerde muayene, eczanelerde ilaç kuyruklarına son vererek de halkımızın yüzünü güldürdük.

Yine aynı şekilde, lisans ve yüksek lisans öğrencilerimize 2002'den bu yana ciddi oranlarda yapılan burs ve kredi artışlarıyla öğrencilerimizin, velilerimizin de yüzlerini güldürdük.

Ayrıca, onlara sağlanan dört kişilik -kredi yurtlar- ve lüks yurtlar yaparak, derslikler, spor salonları ile de, ayrıca ücretsiz ders kitapları dağıtarak, FATİH Projesi'ni hayata geçirerek de gençlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin de yüzünü güldürdük.

Alan ve ürün bazında yapılan desteklemelerle çiftçimizin de yüzünü güldürdük.

Özet olarak, yola çıkarken, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hareket ettik, dua aldık, kalkınmayı ve adaleti sağladık, Türkiye'nin yüzünü güldürdük.

Saygılarımla. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Koca.