| Konu: | GÜNDEM DIŞI KONUŞMASINA BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ?IN VERMİŞ OLDUĞU CEVAPTA İFADELERİNİ YANLIŞ AKSETTİRDİĞİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 19 |
| Tarih: | 16.11.2011 |
ÜSEYİN AYGÜN (Tunceli) - Sayın Başkanım, Bekiz Bozdağ'ın avukat olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. On dokuz dakika sadece suya sabuna dokunmayan sözlerle hepimizi yine klasik AKP taktiğiyle aldatmaya çalıştı. Sadece iki dakika, Cihan Kırmızıgül ve diğer terör örgütü üyeleriyle ilgili bana göre son derece talihsiz, avukatlık mesleğiyle de uyuşmayan sözler etti.
Şimdi birincisi şu: 12 Eylülü falan yargılamadınız, lütfen kendinizi ve bizi aldatmayın. Kenan Evren, savcılara verdiği mülakattan sonra -ben ona mülakat diyorum- şöyle söyledi: "Ben iki tane savcıya, Ankara'dan geldiler, mülakat verdim." dedi. Bunun savunma olmadığını bizzat Kenan Evren söyledi ve geçen gün Ankara özel yetkili savcısının "Altı yüz seksen işkenceden ötürü, işkenceden ölümden ötürü elimizde dosya var ama daha tek bir kamu davası açılmadı." yönündeki sözlerini lütfen unutmayınız. Kimseyi aldatmaya çalışmayınız, Meclise yanlış bilgi vermeyiniz. 12 Eylülle hesaplaşılmıyor, sadece, daha arsız, daha korkunç, daha kuralsız ve insanların özel hayatlarını da didik didik eden vesayetin yerine, askerî vesayetin yerine cemaatlerin de denetimini koyan yeni bir düzen inşa ediyorsunuz, buna "demokrasi" demeyin.
Öğrencilerle ilgili de? Cihan Kırmızıgül Galatasaray Üniversitesi öğrencisi, ben ailesini tanıma imkânı buldum, şu an hakkında verilecek kararı biz de merakla bekliyoruz. Sayın Bakana ve yüce Meclise hatırlatmak isteriz: Cihan Kırmızıgül'ün eylemi bir yürüyüş eylemidir ve yüzüne poşu taktığı için yirmi iki aydır hapiste. Cihan'ın ailesi, avukatları, dostları, sivil örgütler, CHP milletvekilleri şu an Beşiktaş'taki mahkemede sonucu bekliyorlar. Galatasaray Üniversitesi gibi parlak bir okulun öğrencisine yirmi iki aylık tutuklamayla korkunç bir yargı zulmünün uygulandığını düşünüyorum. Cihan serbest bırakılıp okuluna geri dönmeli, tıpkı o demagojik reklamdaki gibi okulunda okumalıdır; küçükler için yapılan o reklamı çok beğendim ama bir ikiyüzlülük de görüyorum.
Diğer soruşturmalar da öyle sevgili milletvekilleri, kesinlikle öğrencilikle ilgili olmasa da yapılan yürüyüşler düşünce açıklaması niteliğindedir, yapılan yürüyüşler Hükûmete eleştiri içermektedir. Sayın Başbakanı bu ülkede protesto etti diye Berna ve Ferhat'ın on dokuz ay tutuklu kaldığını unutmayın.
BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ (Yozgat) - Terör örgütüne üye oldukları için tutuklandılar.
HÜSEYİN AYGÜN (Devamla) - Özel yetkili savcılarınız ne yazık ki Berna ve Ferhat'ın on dokuz aylık tutukluluğundan sonra hem tahliyelerini hem beraatlarını istiyorlar. O on dokuz ayı kim o çocuklara geri verecek, bunu düşününüz. Özel yetkili savcılarda, özel yetkili mahkemelerde arkalarında Hükûmet olduğu için gerçekten korkunç bir vicdansızlık olduğunu biliyorum ama cezaevi kapılarındaki anaların ahı sizi tutar yani o yüzden bunu unutmayın.
Saygılar. (CHP sıralarından alkışlar)