| Konu: | YARGI HİZMETLERİNİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI VE BASIN YAYIN YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARA İLİŞKİN DAVA VE CEZALARIN ERTELENMESİ HAKKINDA KANUN TASARI VE TEKLİFİ |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 129 |
| Tarih: | 01.07.2012 |
DİLEK AKAGÜN YILMAZ (Uşak) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, Adalet Komisyonunda sizinle çalıştık, Sayın Başkanımızla orada hep beraber çalıştık ve bu süreç içerisinde özel yetkili mahkemelerle ilgili herhangi bir düzenleme getirmediniz. Yani bir yerlerden sesi duyuluyordu ama herhangi bir düzenleme Adalet Komisyonuna getirilmedi, herhangi bir şekilde tartışılmadı, şimdi hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde defalarca bizim tazminata mahkûm edildiğimiz hem de Türkiye kamuoyunda bu kadar tepki çeken bir konuda böylesi bir düzenlemede, önemli bir düzenlemede bir günde beşer dakika konuşmayla ne kadar bu konuşulabilir? Bunu çok uygun görüyor musunuz?
Ayrıca 250'nci maddeye göre kurulmuş olan mahkemelerin görevlerinin devam edeceği gibi bir uygulamayı bir hukukçu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu hukukun evrensel ilkelerine uygun mudur? Bunun yanında yargıçların ekonomik konuda çok ciddi problemleri var, biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi raportörleri bile Yargıtaydaki, Yüksek Mahkemedeki yargıçlardan daha yüksek bir para alıyorlar?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Teşekkür ederim.