GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: GÖRÜŞMELER SIRASINDA YAPILAN OYLAMADA SAHTE OY KULLANILDIĞI VE MECLİS BAŞKANLIĞININ BU KONUDA HERHANGİ BİR İŞLEM YAPIP YAPMAYACAĞINI ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:3
Birleşim:15
Tarih:01.11.2012

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Sayın Başkan, bir şey arz etmek istiyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi güzide bir kuruluşun çatısı altındayız. Demin bir sahtekârlık yapıldı; bir karar yeter sayısı istendi ve 6 sahte oy kullanıldı. Bu sahte oy kullanılma karşısında, bu sahtekârlığı yapanlarla ilgili, Meclis Başkanlığı olarak bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Meclisin adını temize çıkaracak mısınız?

BAŞKAN - Bir dilekçe var Sayın Halaçoğlu, biraz sonra söyleyeceğim.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - İsmi var ama pusulalar saklı duruyor mu? Kullanılan pusulalar ne durumda?

HASAN HÜSEYİN TÜRKOĞLU (Osmaniye) - Başkanım, AKP'lilere kimlik soralım bundan sonra.

BAŞKAN - Efendim, bir saniye? Tutanaklara geçti zaten isimler de.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Tutanakta olması önemli değil. Kimin kullandığına dair bir araştırma yapmak düşüncesinde misiniz?

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkanım?

BAŞKAN - Şimdi, Sayın Halaçoğlu, bir dilekçe var, zamanı gelince söyleyeceğim. Zabıtlara geçti, var, isimler var.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Yazılardan kimlerin olduğu belli olur. Bunları muhafaza ediyor musunuz?

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkanım?

BAŞKAN - Tutanaklara geçti isimler Sayın Halaçoğlu.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - İsimler geçti ama o isimleri yapanlar adına kim kullandı bunu? Bununla ilgili oy pusulaları ne oldu?

BAŞKAN - Onun tespiti mümkün değil, biliyorsunuz. (MHP sıralarından gürültüler) Bir saniyenizi alayım efendim.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Yoklama pusulasında imza var ve isim var.

BAŞKAN - Efendim?

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Yoklama pusulasında imzalı isim var.

BAŞKAN - Kavaslar topluyor, getiriyor; onun tespiti mümkün değil.

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Ama yazıdan tespit edilir Sayın Başkan; bununla ilgili bir araştırma yapın.