| Konu: | TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE LİBYA HÜKÜMETİ ARASINDA ASKERİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ MUTABAKAT MUHTIRASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 28 |
| Tarih: | 22.11.2012 |
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ (Kayseri) - Sayın Başkan, değerli arkadaşlar; ben de hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.
Öncelikle, ben de Sayın Turan Yazgan Hocamıza Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına taziyelerimizi bildiriyoruz.
Yine Samsun'da, milletvekili arkadaşlarımızın bahsetmiş olduğu, özelleştirilen Eti Bakır İşletmelerindeki kazada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize ben de Allah'tan rahmet diliyorum ve hem Samsun halkına hem de kederli ailelerine sabırlar temenni ediyorum.
Aynı şekilde, Millî Eğitim Bakanımızın şahsında bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum.
Diş Hekimleri Haftamızda da diş hekimlerimizin başarılı çalışmalarını aynı şekilde tebrik ediyorum.
Değerli arkadaşlar, Bursa Keles'te bir yerli kömür santralimizin kullanılmasına dönük bir ihale yapılmıştı ve bu ihalede firmalar kendi aralarındaki yarışmalar sonucunda katkı payı modeliyle beraber yatırım süresi içerisinde kömür payı almadığımız ama işletme süresi içerisinde ürettikleri elektrikten bize ödeyecekleri pay açısından aldığımız bir modelle beraber bu ihaleyi yaptık ve bu ihale süreci devam ediyor. Şu anda bu ihale sürecinin kesintiye uğramasıyla alakalı herhangi bir konu söz konusu değildir. Bundan sonraki gelişmeleri yine kamuoyuyla hep beraber paylaşmış olacağız.
Değerli arkadaşlar, Çan Termik Santralimiz yine, yerli kömürlerimizin kullanıldığı önemli bir santralimiz ve bu santralde denetim yapan bütün milletvekili arkadaşlarımızı da ülkemiz adına kutluyorum. Bu, iyi bir gelişmedir ve orada bir revizyon söz konusu, son on gününe giriyoruz, bir buçuk aylık bir revizyon. Herhangi bir yerli kaynaktan üretilen santrallerimizin o dediğiniz gerekçelerle kesintiye uğratılması söz konusu olmaz. Kireç taşı teminiyle alakalı olsun, diğer girdilerle alakalı olsun süreç devam eder. Bu, yalnızca bir santral için değil Türkiye'deki bütün yerli kaynaklarımız için aynı şekilde söz konusu olacaktır. Eğer herhangi bir atlanan durum varsa, herhangi bir, sehven veya kasten, herhangi bir durum varsa aynı hassasiyetin daha fazlasını göstereceğimizden herhangi bir tereddüdünüz de olmasın. Bizde o manada hiçbir sıkıntı olmaz, siz buna emin olabilirsiniz.
Tabii, kömür ihalelerinde yolsuzluk var mı, yok mu? Bununla alakalı geçen gün de bir komisyonda konuşma yapılıyor, bir milletvekili arkadaşımız diyebiliyor ki: "Şu anda savcılıkta bir konu var, o savcılıktaki konuyla alakalı ne yaptınız? Şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı." Savcılıkta olan bir konunun nasıl kendisiyle alakalı bir şey yapılmadığını tabii ben de merak ettim
AYKUT ERDOĞDU (İstanbul) - Denetim raporunu neden göndermediniz?
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ (Kayseri) - Yani bununla alakalı, değerli arkadaşlar, hiçbir zaman şüpheniz olmasın, kim olursa olsun, buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda da söylüyorum, kim olursa olsun hiçbir şekilde müsamaha göstermeyiz ve bununla alakalı samimi duygularımızı aynı şekilde işlerimize de yansıtırız. Bu manada herhangi bir endişeniz de olmasın.
Değerli arkadaşlar, tabii ki Suriye politikalarıyla alakalı, oradaki rejimin yaptığının tarafımızdan onaylanması söz konusu olmaz. Bir insanlık dramı yaşanıyor, çoluk çocuk demeden, kadın kız demeden Suriye halkının, orada 40 bine yakın insanın katledildiği bir ortamdayız. O yüzden Suriye halkı ile Suriye rejimi arasında ayırt edilmesi gereken önemli bir noktanın olduğunun bir kez daha altını çizmek isterim ve zulmün hiçbir zaman için abat olmadığını, Esed rejiminin de bu manada Suriye'de abat olmayacağını hep beraber inşallah görmüş olacağız.
Ben, bütün bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.