GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: ÜSKÜDAR'DA BULUNAN OKULLARDAKİ ISINMA SORUNUNUN HALLEDİLMESİNİ, ÜSKÜDAR ŞEMSİPAŞA'DA BULUNAN ATATÜRK ANITI'NIN AYDINLATILMASINI VE HAVA-İŞ'İN THY GREVİ DAVASIYLA İLGİLİ MAHKEME KARARININ UYGULANMASINI TALEP ETTİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:10
Tarih:30.10.2013

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Üsküdar Ticaret Meslek Lisesi'nde -havaların soğuk olması nedeniyle- kaloriferler uzun süreden beri yanmıyor. Bu anlamda, Millî Eğitim Bakanlığının, öncelikle, havaların soğuması nedeniyle Üsküdar ilçesinde bulunan tüm okullardaki kalorifer, akaryakıt sorununu halletmesini talep ediyorum.

İkinci husus; Üsküdar ilçemizin Şemsipaşa'da bulunan Atatürk Anıtı geçen seneye kadar aydınlatılırken şimdi aydınlatılmıyor, karanlıkta bırakılıyor. Bu konunun da bir an önce hallini talep ediyorum.

Üçüncü sorun; HAVA-İŞ, Türk Hava Yollarıyla ilgili "yasal bir grev" kararını almıştır ancak yasal grevin devamı nedeniyle Hava Yolları Anonim Ortaklığı Şirketi grev kırıcılığı sebebiyle eylem yapmaktadır. Grev kırıcılığının tespiti ve sataşmanın önlenmesi için dava açmıştır. Hava-İş davayı kazanmıştır ancak mahkeme kararı uygulanamamaktadır. Bakanlık bu konuda ne tür işlem yapacak? Bu mahkeme kararına uyulmasını talep ediyorum.