| Konu: | GAZİANTEP KÂMİL OCAK STADYUMU'NUN YERİNE TOKİ TARAFINDAN YAPILMASI PLANLANAN AVM PROJESİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 17 |
| Tarih: | 14.11.2013 |
ALİ SERİNDAĞ (Gaziantep) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Başkan, Gaziantep Kâmil Ocak Stadyumu 18 bin seyirci kapasitelidir. Şehrin en merkezî yerindedir. AKP Hükûmeti bu stadyumu yıkmak ve şehirden uzak, ulaşımı zor bir alana yeni bir stadyum yapmak istemektedir ve mevcut stadyumun yerini de TOKİ'ye AVM yapılmak üzere devretmiştir.
Gaziantepliler bu projeye karşı çıkmaktadır. AKP'li milletvekilleri ve Sayın Bakan dâhil bu projeyi benimsemediklerini, istemediklerini ifade ediyorlar. Şayet bu doğruysa, istemiyorlarsa, bir an önce bu projeden vazgeçilmeli, şehrin sakinlerinin ve sivil toplum örgütlerinin istediği şekilde bir proje yapılmalıdır.
Bu proje bir ihtiyaçtan doğmamıştır, tam tersine mevcut stadyumun yeri rant peşinde koşanların iştahını kabartmıştır. Şayet stadyum yıkılacaksa, yeni bir stadyum yapılacaksa, ya yeni yapılacak stadyum eski stadyumun yerine yapılmalı ya da eski stadyumun yeri kent meydanı olarak düzenlenmelidir, Gaziantepliler de bunu istemektedirler.
Teşekkür ediyorum.