GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: VAN MİLLETVEKİLİ BURHAN KAYATÜRK'ÜN SATAŞMA NEDENİYLE YAPTIĞI KONUŞMASI SIRASINDA ŞAHSINA SATAŞMASI NEDENİYLE
Yasama Yılı:4
Birleşim:47
Tarih:15.01.2014

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Değerli arkadaşlar, kendi adıma da bu kürsüde konuşurken, partim adına da konuşurken hiçbir zaman bir yüksünme çekmedim, övünç ve onurla konuştum, bugün de onurla konuşuyorum.

Bakın, değerli arkadaşlar, on bir yıldır iktidardasınız. Uğur Kaymaz kimin zamanında oldu? Ceylan Önkol kimin zamanında oldu? Soruyorum size.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT (İstanbul) - Hrant Dink?

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Hrant Dink kimin zamanında oldu? Bakın, hazırlanmasında, gerçekleştirilmesinde ve sonrasında soruşturulmamasında Hrant Dink cinayetinin birinci derece sorumlusu sizlersiniz. Bir tek teklif verdiniz mi? Uludere, Roboski...

Bakın, değerli arkadaşlar, 26 Mart 2006, 1 Nisan 2006, Sayın Başbakan ve Diyarbakır Valisi -Sayın İçişleri Bakanı- Efkan Ala, ben de Diyarbakır Barosu Başkanıyım, 2 çocuk öldü; Enes Ata 6 yaşında, İsmail Erkek 8 yaşında ve 78 yaşında Halit.

HAMZA DAĞ (İzmir) - Hatice Belgin de öldü, Oya Eronat'ın oğlu da öldü, onları niye söylemiyorsun, niye söylemiyorsun onları?

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - 10 kişi öldü bakın, 10 kişi öldü Diyarbakır'da, Sayın Başbakan ne söyledi biliyor musunuz, Sayın Başbakan: "Kadın da olsa, çocuk da olsa müsamaha gösterilmeyecektir." Siz on bir yıllık iktidarda derin devleti devraldınız ve iktidarı da derinleştirdiniz.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Maşallah!

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Böyle, bunu kabul edin. Yoksa, bu laf... Bakın, okuyorum... Sayın Başbakan Diyarbakır'da bunu söylemiştir, neyi söylemiştir?

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Ya bari inandığın şeyleri söyle ya!

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - "Kadın da olsa, çocuk da olsa müsamaha gösterilmeyecektir." Ölen kaç kişidir? 6 yaşındaki Enes, 8 yaşındaki İsmail, 78 yaşındaki Halit, bunlardır. Kimin döneminde oldu? Sizin döneminizde. Açıldı mı dava? Açılmadı. Sadece Enes için açıldı, Enes için.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Davayı biz mi açacağız?

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - O da bizim çabamızla açıldı, Avukat Barış Yavuz'un çabasıyla açıldı, Diyarbakır Barosu ve İnsan Hakları Derneğinin çabasıyla açıldı. Kim yaptı bunları?

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Davayı biz mi açacağız?

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Değerli arkadaşlar, biz ne yapmışız, bakın, 24'üncü Dönemde, burada; okumanızı salık veririm.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Orada hiçbir şey yok.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Bakın, okumanızı salık veririm, şimdi size de vereceğim.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - İçi boş bir metin.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Okuyun, görün biz ne yapmışız.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Boş bir metin.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Size de hediye ediyorum, okursunuz.

MEHMET METİNER (Adıyaman) - Geldi bana, geldi, okudum. İstersen bu metin üzerine de saatlerce tartışırız, içi boş bir metin bu.

MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (Devamla) - Teşekkür ederim.