GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ
Yasama Yılı:4
Birleşim:55
Tarih:30.01.2014

NURETTİN DEMİR (Muğla) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakan, Kader, 181 bin kadersiz çocuk gelinlerden biridir, intihar süsü verilen bir cinayete kurban gitmiştir. Acaba burada görevli olan, kamu görevlisi olan, devlet görevlisi olan imam yani nikâhını kıyan imamın, muhtarların, okul müdürünün veya öğretmenlerinin, kaymakamın ya da valinin sorumluğu yok mudur? Varsa bunlarla ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Ayrıca, iki, iki buçuk yıl sonra nüfus cüzdanı verilen çocuğunun durumu sorgulandı mı, görevliler konusunda bir soruşturma açıldı mı?

Teşekkür ederim.