GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İŞ YERİ KAZALARINDA VE BU KAZALARDA ÖLEN İŞÇİ SAYISINDA DÜNYADA İLK SIRALARDA OLDUĞUMUZA VE KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE YAPILAN YIKIM ÇALIŞMALARINDA TAM DONANIMLI VE PROFESYONEL BİR UYGULAMA OLMASI GEREKTİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:56
Tarih:04.02.2014

HALUK EYİDOĞAN (İstanbul) - Teşekkür ederim Başkan.

İş yeri kazalarında ve bu kazalarda ölen işçi sayısında dünyada ilk sıralardayız. Ocak ayında 82 işçi hayatını kaybetti. Dün, Ankara Altındağ'da, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında gerekli önlemler alınmadan 5 katlı bir binanın yıkımı sırasında yan binada 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Adana'da, TOKİ inşaatında beton dökülürken binanın çökmesi sonucu 1 işçimiz hayatını kaybetti. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Kentsel dönüşüm nedeniyle sayısı artan yıkım çalışmalarında tam donanımlı ve profesyonel bir uygulama yapılması gerekir, aksi takdirde bu olayların ve kayıpların sayısı artacaktır.

Teşekkür ederim.