GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AZERBAYCAN HOCALI KATLİAMINI 22'NCİ YIL DÖNÜMÜNDE BİR KEZ DAHA LANETLEDİĞİNE VE TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN'IN, AZERBAYCAN TOPRAKLARININ İŞGAL ALTINDAN KURTULMASI İÇİN HER ALANDA HAREKETE GEÇMEK ZORUNDA OLDUĞUNA İLİŞKİN
Yasama Yılı:4
Birleşim:67
Tarih:25.02.2014

ÖZCAN YENİÇERİ (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

1992 yılında Ermeni kuvvetleri Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında çoluk çocuk demeden vahşi bir katliamı gerçekleştirmiştir. İşgal edilmiş Azerbaycan topraklarında gerçekleştirilen bu soykırımı bir kez daha lanetliyorum. Aradan geçen yirmi iki yıla karşın bu işgalin hâlâ kaldırılmamış olmasından da büyük ders almamız gerektiğinin altını çiziyorum.

AKP iktidarının Ermenistan'la imzaladığı Zürih Protokollerinin Ermenistan'ı şımartmış olduğu ve uzlaşmış bir tavır takınmasına neden olduğu herkes tarafından anlaşılmalıdır. Türkiye ve Azerbaycan, Azerbaycan topraklarının işgal altından kurtulması için her alanda harekete geçmek zorundadır. AKP Hükûmetinin ve Azerbaycan hükûmetlerinin daha fazla Hocalı kurbanlarının ruhlarını rencide etmemelerini, derhâl harekete geçmelerini bekliyor, saygılar sunuyorum.