| Konu: | ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN'IN SATAŞMA NEDENİYLE YAPTIĞI KONUŞMASI SIRASINDA ŞAHSINA SATAŞMASI NEDENİYLE |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 67 |
| Tarih: | 25.02.2014 |
ERDAL AKSÜNGER (İzmir) - Sayın Bakanım, şimdi, şöyle bir durum var: Sizin söylediğiniz 100 bin tane kelime, ben Google'dan aldım, Google'ın Türkiye Müdüründen aldım zaten bütün hepsini. Yani orada sitelerin yazdığı şu olabilir: İngiltere'de metro operasyonu, metro olayı olduktan sonra işi değiştirdiler güvenlik nedeniyle bazı şeyleri, mahkeme kararıyla bazı konularla ilgili aramalar yasaklanmış olabilir. Ama bunun yüzde 90'ı çocuk pornosu, doğrudur, çocuk pornosu, bunu kabul ediyorum. Başka bir konu değil zaten, dünyanın her yerinde böyle.
Ayrıca, İngiltere'de söylediğiniz bu ISPA, normalde, sizin dediğiniz gibi bir dayatmayla, iktidarın veya oradaki Hükûmetin dayatmasıyla kurulmuş bir birlik değil, buradaki Erişim Sağlayıcıları Birliği gibi değil, kanun çıkartıp kurulmuş bir birlik değil. Bunu siz iktidar olarak zorla, kanunla kurduruyorsunuz, orada öyle bir şey yok. Burada sadece bir vakıf daha var, tavsiye kararları alıyor, ISPA'e kendisi söylüyor bununla ilgili şeyi, her tarafta da bakın.
Ayrıca, sitesi var, ben size o zaman sitesi var, ben size o zaman onun sitesini vereyim. Bu sitede de ne olmuş biliyor musunuz? Bu örneği vermekle de büyük bir hata yapıyorsunuz. Neden biliyor musunuz? Bu site Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bir ödül vermiş. Ne ödülü olduğunu biliyor musunuz? İnternet Düşmanı Ödülü vermiş, bakın sitesine, örnek verdiğiniz bu kurumdan bahsediyorum, İnternet Düşmanı Ödülü vermiş ya. Vermeyin bari burayı, hani, yanlış yapıyorsunuz bununla ilgili konuyu. Gidin bakın yani.
LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Ama Sayın Bakan bilmiyor, bilmeden vermiş. Bilerek mi verdiniz yoksa? Başbakan duymasın sakın!
ERDAL AKSÜNGER (Devamla) - Aynısı İrlanda örneği var. İrlanda örneğinde de çocuk pornosunun dışında tavsiye kararı hiçbir şey yapmıyor. Siz kolluk kuvveti gibi çalıştırmak istiyorsunuz. MİT'ten personel getirip oraya, yeni bir MİT yaratmak istiyorsunuz. Ne derseniz deyin, sizin iyi niyetinizle alakalı değil, yukarıdan birilerinin telefonuyla alakalı iş bunlar. Orası MİT gibi çalıştırılacak, bunu herkes bilsin.