| Konu: | DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR (2/2011) (S. SAYISI: 563) |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 75 |
| Tarih: | 10.04.2014 |
HASAN HÜSEYİN TÜRKOĞLU (Osmaniye) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakan, bu teklifle suç işlemiş MİT mensuplarına af getirilmesi söz konusu. Suç işlediği için, terör örgütleriyle müzakere ettiği, bunları bir mutabakat metnine bağladığı, onlara yardım ettiği gerekçesiyle aranan tutuklu ya da hükümlü kaç tane MİT mensubu vardır?
İkincisi: Koordinatörlüğünü yaptığınız, tarafımızdan "ihanet süreci" diye tarif edilen, ifadelendirilen süreç kapsamında doğu ve güneydoğuda terör örgütü, Anayasa'nın 137'nci maddesine aykırı olarak yakalanmayan, her türlü özgürlüğü kendilerine bahşedilen bir pozisyon almış ve bu süreç içerisinde il ve ilçelerde daha iyi yapılanmayı başarmış ve güçlenmiştir. Bu projenin geldiği nokta itibarıyla vicdanınız rahat mı? Türk milletinin yaşadığı bu sıkıntıları siz de sıkıntı olarak görüyor musunuz, bunu merak ediyorum?
Teşekkür ederim.