GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU VE TÜRK MEDENİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TASARI VE TEKLİFİ
Yasama Yılı:4
Birleşim:83
Tarih:30.04.2014

SAKİNE ÖZ (Manisa) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Sayın Bakan, kiraz üretiminde önemli pay sahibi olan İzmir ve Manisa'da geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu felaketi hasat zamanında gelmiş ve binlerce dekar alana yayılmış, kirazımız yüzde 80'e varan oranda zarar görmüştür.

Özellikle Manisa'mızın Şehzadeler ilçesinde Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Karaoğlanlı, Çeşmebaşı, Çobanisa mahallelerinde yaşanan dolu felaketi nedeniyle yaşanan kayıpların karşılanması, borçların ertelenmesi ve desteklenmeler adına gerekli tespit çalışmalarının acilen tamamlanmasını talep ediyorum. Bakanlığı göreve davet ediyorum.

Manisa'da geçen yıl da Alaşehir ve Sarıgöl'de bağlarımızda dolu afetleri yaşamıştık. Sayın Bakanımız, siz de gelip yerinde tespit etmiş, afet yaşamış köylerimizi gezmiştiniz ve afet bölgesi ilan edilmesinin gerektiğini söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili geçen yıl ne yapıldı? Bu yıl afet gören bu bölgelerimizde ne yapmayı düşünüyorsunuz?