GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU'NUN, AMASYA MİLLETVEKİLİ MEHMET NACİ BOSTANCI'NIN BAKANLAR KURULU PROGRAMI ÜZERİNDE AK PARTİ GRUBU ADINA YAPTIĞI KONUŞMASI SIRASINDA MHP GRUBUNA SATAŞMASI NEDENİYLE
Yasama Yılı:4
Birleşim:135
Tarih:04.09.2014

YUSUF HALAÇOĞLU (Kayseri) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Değerli milletvekilleri, muhalefetin görevi olumlu işlerin onayını verirken ama en çok iktidarın yanlışlarını ortaya koyarak ona yol gösterici olmasıdır. Birinci görevi budur. Yani bizim buradaki eleştirilerimizi "bir sefil anlayış" olarak nitelendirmek gerçekten çok ayıp bir terim, çok ayıp bir kullanım, yakışmıyor.

Şimdi, diğer taraftan, genel itibarıyla baktığınızda stratejiler olumlu meseleler üzerinde oluşturulmaz, olumsuzluklar üzerinde stratejiler tespit edilir. Şimdi, burada, bizim olumsuz icraatlardan dolayı sizleri eleştirmemiz aslında sizlerin bunları ön plana çıkararak daha doğru işler yapmanıza sebep olur. Bundan dolayı "sefil bir anlayış" olarak nitelendirilmesi son derece çirkin görülüyor.

Diğer taraftan, Arnold Toynbee'den bahsetti Sayın Bostancı. Toynbee sadece o söyledikleriyle değil ama Toynbee'nin diğer bir yönü daha vardır Sayın Bostancı. Toynbee Birinci Dünya Savaşı sırasında "intelligence" büronun üyesidir ve 300 sterline çalışır, Mezopotamya ve Anadolu'dan sorumludur. Soykırımla suçlayan Türkleri, başında gelen Arnold Toynbee'dir. Hiç buraya gelmediği hâlde, Anadolu'ya gelmediği hâlde, 300 sterlin karşılığında yapmıştır, bunu da hatırlatmak istiyorum.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Bostancı'nın hocası olur!

YUSUF HALAÇOĞLU (Devamla) - Diğer taraftan, Yeni Camii... Yani "yeni" kelimesi yepyeni bir şeyden söz etmez. Peki, Sirkeci'deki Yeni Camii ne zaman yapılmıştır biliyor musunuz? 1597'de başlanmış, 1665'te bitmiştir ama hâlâ Yeni Camii'dir. Neden yenidir? Yeniliği hangi şeye göre değerlendireceksiniz?

Diğer taraftan, akıl vermek isteyenlerin ne kadar aklı olduğuna nasıl kanaat getireceğiz? Yani akıl vermek isteyenlerin ne kadar akıllı... Nereden biliyorsunuz doğru olduğunu? Yani kim kime akıl veriyorsa, bence önce kendi aklını tartsın. (MHP sıralarından alkışlar)